Roger Federer a legjobban kereső teniszező

2020. szeptember 28.
by HerczegGabor

Ismét a 39 éves svájci Roger Federer vezeti a Forbes rangsorát, a világ 10 legjobban fizetett teniszezője között. Jövedelme 106,3 millió dollárt tett ki, ami lehetővé tette számára, hogy először ő legyen a világ legjobban kereső sportolója is.

Federer az idei jövedelmének 95 százalékát a reklámszerződései tették ki.  A húszszoros Grand Slam bajnok 2018-ban szakított a Nike céggel, és tízéves szerződést írt alá a japán Uniqlo ruházati márkával, amely 300 millió dollárt ígért neki, akár teniszezik, akár nem.

Roger Federer nemrégiben folytatott egy videóbeszélgetést, ahol az RF97 Pro Staff Wilson ütőknél bekövetkezett változásokról beszélt. A svájci azt is elárulta, miért ragaszkodott a Wilsonhoz ennyi év alatt, és megemlítette, hogy visszatér a klasszikus Wilson stílushoz.

“A sárga, a piros és a fekete voltak a klasszikus és ikonikus színek. Arra gondoltam, hogy tényleg visszatérnénk az alapokhoz.” – mondta Roger Federer, aki 85 hüvelykes fejméretű ütővel teniszezett nagyon sokáig, és fokozatosan állt át a 97 hüvelykes változatra.

A napokban az is hivatalos lett, hogy a 2022-es Laver-kupa helyszíne a londoni O2 aréna lesz, ami egyben a versenysorozat ötödik állomása is lesz. “A brit szurkolók imádják a teniszt, és a Laver-kupa olyan, mint amit ezelőtt még soha nem láttak. London mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, és hihetetlen lesz a Laver-kupát eljuttatni a világ egyik kedvenc városába.” – mondta a hússzoros Grand Slam győztes Federer.

Forrás, kiemelt kép: tennisworldousa.org