Tsitsipas: Mindig van, és lesz olyan dolog, amin javíthatsz

2020. október 15.
by HerczegGabor

Stefanos Tsitsipas alaposan átértékelte a French Open után, hogy miben kell javulnia a közeljövőben. Nagyon jól tudja, hogy rengeteget kell fejlődnie, hogy elérje Novak Djokovic „tökéletességét”.

A görög sztár a múlt héten a Roland Garros elődöntőjében két szettes hátrányból, meccslabdát hárítva támadt fel a szerb Novak Djokovic ellen, de fordítani már nem tudott, és döntő játszmában kikapott a világelsőtől.

Tsisipast nagyon „inspirálta”, amit a szerbtől látott és a következőt nyilatkozta:

,,Maximalista vagyok, és ahogy Djokovic-nál láttuk, egyike azon kevés sportolóknak, akik kiválóan mozognak a pályán, és nagyon jó a lábmunkájuk. Sokszor túl rövidek az ütéseim, úgy érzem, sokkal agresszívabban kell játszanom, és nagyobb nyomást kell gyakorolnom az ellenfeleimre. A fonákomat is erősítenem kell még, hogy ez lehessen az egyik legnagyobb fegyverem. Ha ezeket a képességeimet sikerül fejlesztenem, akkor úgy gondolom, hogy ez segíthet az új magasságok elérésében, és a legnagyobb trófeák elnyerésében.  A magasságom alapján azt gondolom, hogy jó adogatásom van, de ezt is tökéletesítenem kell még. Nagyon sok munka áll még előttem, mindig van és lesz olyan dolog, amin javíthatsz.’’

Kiemelt kép: tennishead.net