Egyelőre kudarcba fulladt a Federer-kampány

2020. október 20.
by HerczegGabor

A svájci maestro támogatására felállított kampány elsőre kudarcot vallott, de a rajongók még nem adták fel. Annak ellenére, hogy hazája egyik leghíresebb sportolója Roger Federer, egyelőre nem fognak róla helyszínt elnevezni a szülővárosában, Bázelben.

A „Roger Federer most” kampányt még 2009 márciusában indították el útjára, azzal a céllal, hogy a St. Jakobshalle-i arénát a hússzoros Grand Slam-bajnok tiszteletére nevezzék át Roger Federer arénává. A bázeli torna helyszíne amúgy is Federer felségterülete, a svájci már tíz alkalommal nyerte el a bázeli címet, beleértve a legutóbbi hármat, az idei tornát azonban a járvány miatt sajnos törölték. Összességében Federernek 75–9-es győzelmi mutatója van Bázelből, és több mint 4,5 millió dollárt keresett ezzel a viadallal. A helyi szabályok szerint egy ilyen indítványt csak akkor vitathatják meg a tisztviselők, ha legalább 3000 aláírást sikerül összegyűjteni, de egy hétfőn kiadott sajtóközleményből kiderült, hogy a kezdeményezés 1200 aláírással kudarcba fulladt.

Egy svájci hírügynökség szerint volt tervezve egy nagyobb aláírásgyűjtés is, de a koronavírus járvány miatt sajnos nem tudták megtartani. A támogatók nem adták még fel, és elküldték a helyi kantoni kancelláriához is az aláírásokat, továbbá egy külön petíciót is küldtek, amely már 2600 aláírással rendelkezik, és reményeik szerint a helyi tisztviselők ezt már elfogadhatják.

A Tages Anzeiger újságnak adott tavalyi interjúja során az egykori világelső a következőket nyilatkozta: “Nagyon örülnék, hihetetlen megtiszteltetés lenne számomra. Látom, mit jelent Rod Laver vagy Roy Emerson számára, ha megtapasztalhatod, hogy rólad neveznek el egy stadiont.

Forrás, kiemelt kép: www.ubitennis.net