ATP Finals 2020: Medvedev nyerte a párizsi finálé visszavágóját

Daniil Medvedev magabiztos győzelemmel kezdett Londonban. Az orosz teniszező két szettben diadalmaskodott a német Alexander Zverevvel szemben.  

Leszállt az este, és elérkezett a Tokyo 1970-es nevű csoport első körének befejezése. Két olyan teniszező lépett a  londoni O2 Arénába, akik nem olyan régen a párizsi fináléban mérkőztek meg egymás ellen, és ahol Daniil Medvedev döntő szettes győzelmet aratott Alexander Zverev felett.

A mérkőzés elején a két játékos látszólag ismerkedett a körülményekkel, előbb Medvedev, majd a következő játékban 30-0-ről három kettős hibának köszönhetően Zverev veszítette el az adogatását. A németnek nem ez volt az utolsó problémája a szervájával, 3-2-es hátrányánál két újabb kettős hibával break előnyt ajándékozott ellenfelének. Medvedev köszönte szépen a lehetőséget, hozta a saját adogatásait, és 6-3-ra meg is nyerte az első szettet. A második játszmában feltűnő volt, hogy Zverevnek egyre nehezebb dolga lesz fogadóként, mert az orosz egyre jobban adogatott. A németnek egy apró megingás végzetes hibának bizonyult. Zverev 3-3-nál jött ki rosszul a hosszú labdamenetekből, elveszítette a szerváját, és innen már nem volt visszaút. Medvedev továbbra is nagyon magabiztos volt adogatásai mögött, könnyedén lezárta a mérkőzést.

A mérkőzés végeredménye: 

Daniil Medvedev ( 4 )-Alexander Zverev ( 6) 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com