Nadal beszélt a róla elnevezett ütőről

2021. március 23.
by HerczegGabor

A spanyol salakkirály Rafael Nadal már nagyon hosszú ideje a teniszfelszereléseket gyártó Babolat cég márka nagykövete, ezért is döntött úgy a nagy múltú francia társaság, hogy megtiszteli őt egy új ütősorozattal, ami a Pure Aero Rafa nevet kapta.

Rafának ez az első egyedi teniszütője, ami különféle élénk színek keverékét tartalmazza, mint például a sárga, a lila és a narancs. Ezeket a színeket kifejezetten a spanyol kérte és el is magyarázta, hogy miért pont ezeket.

Csak az élénk színeket szeretem. Fontosnak tartom, hogy boldog legyek, amikor a teniszpályán vagyok, ezért szeretem az erőteljes színeket. Együtt dolgoztunk a Babolattal ezen az egyedi ütőn a kiváló megvalósítás érdekében, és nagyon örülök az eredményeknek. ” – mondta Nadal.

A gyönyörű színek mellett a Pure Aero Rafa a legfejlettebb technológiával készült, aerodinamikusabb kialakítású, nagyobb forgási sebességet tesz lehetővé, és jobb a labdacsillapítása is. Nyilvánvaló, hogy ez egy csodálatos ütő lett, és már szerte a világon elérhető a teniszezők számára. A spanyol népszerűségét figyelembe véve pedig biztosan temérdek darabszámban fog elkelni majd a közeljövőben.

Rafa biztosan örül az új ütőjének, de sajnos 2021-ben csak egy tornát tudott játszani vele, ennek az az oka, hogy a spanyol korábban hátsérülést szenvedett, amely miatt több tornától is vissza kellett lépnie már idén. Jelenleg Nadal teljes erejével az európai salakpályás tornákra készül, amely mindig is a kedvenc borítása volt. Ezt mi sem tükrözi jobban, mint az alábbi statisztika, miszerint 86 tornagyőzelméből 60-at ezen a pályafelületen sikerült megnyernie, és emellett számos rekordot sikerült már felállítania rajta. Idén is igyekszik gyarapítani a rekordjainak számát, amit legközelebb a Monte Carlo-i ATP 1000-es viadalon tehet majd meg. 

kiemelt kép:tennisnerd.net