ATP Madrid: Ruud kiejtette Tsitsipast, Zverev továbbjutott

A madridi ATP Masters nyolcaddöntői a játéknap végére is tartogattak meglepetést, hiszen a norvég Casper Ruud két szettben búcsúztatta a görög Stefanos Tsitsipast.

Stefanos Tsitsipas remek formában érkezett a madridi Mastersre, és az első mérkőzését is könnyedén vette a francia Benoit Pairrel szemben. A görög a negyeddöntőbe jutásért a norvég Casper Ruudal mérte össze az erejét. Magabiztos adogatójátékok hosszú sorozatával kezdődött a találkozó, a fogadóknak az első játszmában nem sok lapot osztottak, így következhetett a Tiebreak. A rövidítésben Ruud maradt nyugodtabb, aki két pontot is elcsípett Tsitsipas szervája mögül, ezáltal 7-6-tal szettelőnybe került. A norvég a második felvonásban továbbra is makulátlanul adogatott, a görögnek pedig egy kisebb megingás 3-3-nál a mérkőzésébe került. Ruud a break előnyét kíméletlenül megőrizte, és nem kis meglepetésre két szettben legyőzte a Monte-Carlo-i bajnok Stefanos Tsitispast. A 22 éves teniszező a negyeddöntőben a kazah Alexander Bublikkal csap össze.

Alexander Zverev továbbra is remek formában teniszezik Madridban. A német teniszező a mai játéknapon nem kapott könnyű ellenfelet, hiszen a brit Daniel Evans-szel csapott össze, akit azonban egy simább, majd egy szorosabb szettben végül 6/3 7/6 arányban legyőzött. Zverevre igen komoly erőpróba vár, amennyiben szeretne elődöntős lenni, mivel Rafael Nadallal játszik majd.

A nap utolsó mérkőzését pedig az olasz Matteo Berrettini nyerte meg, miután két játszmában diadalmaskodott az argentin Federico Delbonis ellen.

A harmadik forduló eredményei: 

Alexander Zverev ( 5 )-Daniel Evans 6/3 7/6(3)

Casper Ruud-Stefanos Tsitsipas ( 4 ) 7/6(4) 6/4

Matteo Berrettini ( 8 )-Federico Delbonis 7/6(4) 6/4

Kiemelt kép forrása: atptour.com