RG 2021: Federer repülőrajtot vett

Közel 500 nap után ismét mérkőzést játszott a Roland Garroson Roger Federer. A svájci élő-legenda legszebb napjait idéző gyorsasággal tudta le a Denis Istomin ellen elsőkörös találkozóját.

Kicsivel több, mint másfél órára volt szüksége Roger Federernek (8.) ahhoz, hogy megnyerje első mérkőzését az idei Roland Garroson. A 20-szoros Grand Slam-bajnok 487 nap után lépett ismét pályára a Philippe Chatrier-n és talán kicsit váratanul simán verte meg a szebb napokat is megélt – jelenleg top 200-on kívüli – Denis Istomint. Federer a 2020-as térdsérülése és a tavaly megcsonkított szezon miatt sokáig távolmaradt a versenyzéstől, ám tavasszal is csak három ATP mérkőzést játszott, melyekből kettőt elveszített.

Emiatt meglepő némileg, hogy legszebb napjait idézve teljesített egy kötelező feladatot. Adogatásai mögött 80 százalékban nyerte meg a labdameneteket, üzbég ellenfelét break-labdáig sem engedte, 24 hálónál megjátszott pontból 19-et megnyert, 48 nyerője mellé pedig csak 20 hibát ütött. A tavalyi Australian Open-elődöntő óta ez volt az első olyan mérkőzése, amikor három nyert szettre ment a tét, ám az előzményekhez képest remekül vizsgázott (6/2 6/4 6/3). A legjobb 64 között már kicsit pikánsabb meccs várhat rá, ugyanis azzal a Marin Cilic-csel játszhat, akivel két Grand Slam-döntőt is megvívott korábban. Ha a horvát nem tékozolja el dupla-szettelőnyét szabadkártyás francia vetélytársával szemben, akkor a negyedik különböző Grand Slamen is megmérkőzhet a torna 2009-es bajnokával.

Kép forrása: eredmenyek.com & AFP