RG 2021: Kérdéses Roger Federer játéka

2021. június 6.
by cort

A korábbi világelső a csapatával közösen hozza meg a legjobb döntést a folytatással kapcsolatban.

A svájci játékos tegnap este egy éjszakába nyúló, 3 óra 40 percig tartó, 7-6 6-7 7-6 7-5 arányú győzelemmel jutott túl a német Dominik Koepferen. A hosszú küzdelem sokat kivett a korábbi világelsőből, és nem tartja kizártnak, hogy ez a mérkőzése volt az utolsó az idei Roland Garros-on. Federer legközelebb hétfőn, Matteo Berrettini ellen lépne ismét pályára, de nem szeretné kockáztatni egy esetleges sérülés veszélyét a wimbledoni torna előtt, ami az első számú célkitűzése volt az idei évre.

“Az ilyen mérkőzések, mint amilyen a mai volt, nagyon fontosak számomra. A visszatérésemhez az ilyen kiélezett meccsekre van szükségem. Kielemezzük őket, és tanulunk belőlük. Ugyanezt tesszük majd vasárnap is, mert el kell döntenünk, hogy tovább játszhatok, vagy nem, túl nagy kockázat tovább terhelni magam, vagy inkább pihennem kellene.”

“Beleadtam mindent, és úgy érzem ez egy nagy előrelépés volt számunkra. Nem számítottam arra, hogy akár három mérkőzést is nyerhetek Párizsban, és különböző körülmények között is jó teljesítményt nyújtok. Emiatt nagyon boldog vagyok.”

Kép forrása: twitter.com/atptour