Olimpia 2020: Egy orosz maradt még versenyben az uraknál

2021. július 29.
by Jerry

Búcsúzott a második kiemelt, Karen Khachanov – Pablo Carreno Busta elődöntőt játszanak az alsó ágon.

Elsőként az orosz Karen Khachanov és a francia Ugo Humbert lépett pályára. Az előjelek a francia győzelmét jósolták, aki a torna eddigi szakaszában nagyszerűen teniszezett, és az előző fordulóban búcsúztatta a görög Stefanos Tsitsipas-t. A két teniszező végül egy rendkívül szoros meccset játszott egymással, amiből az orosz jött ki jobban, és 7-6 4-6 6-3-mal jutott a legjobb négy közé.

Khachanov az elődöntőben a spanyol Pablo Carreno Bustával találkozik, aki két szettben búcsúztatta a második helyen kiemelt Daniil Medvedevet. A spanyol nagyszerű napot fogott ki, ezzel szemben Medvedev 26 ki nem kényszerített hibát ütött, 12 nyerője pedig kevésnek bizonyult a spanyol ellen. Ugyan két szettben, 6-2 7-6-tal búcsúzott az orosz, az eredmény nem teljesen tükrözi a mai napon nyújtott teljesítményét, a második szettben jó esélye volt az egyenlítésre is. A hatodik kiemelt spanyol az első olimpiáján vesz részt, Rafael Nadal 2008-as aranyérmét követően pedig a második spanyol férfi teniszező lehet, aki egyesben érmet vihet haza olimpiáról.

Úgy tűnik, hogy a későbbi kezdés mégsem kedvezett az orosznak, aki az előző fordulóban drámai mérkőzésen jutott tovább. A tegnapi, Fognini elleni összecsapáson a második szettben mutatott testbeszéde miatt a székbíró rá is kérdezett a világranglista második helyezett egészségi állapotára, Medvedev válaszul: “Be tudom fejezni a mérkőzést, de lehet meghalok. Ha meghalok, ki vállalja a felelősséget?”

Kép forrása: firstsportz.com