ATP Indian Wells: Berrettini és Rublev is szettveszteség nélkül jutott nyolcaddöntőbe

Indian Wells-ben az uraknál az alsó ági harmadik fordulós mérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek. A legmagasabban kiemelt játékosok nem hibáztak, hiszen Matteo Berrettini és Andrey Rublev is kétszettes győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. 

Matteo Berrettinire az első komolyabb erőpróba várt, hiszen Lloyd Harris annak ellenére nem számított kellemes ellenfélnek, hogy idén közel sem játszott csúcsformában. Az olasz úgy kezdte a találkozót, ahogyan az tőle elvárható lenne. Az adogatásához nem igazán engedte közel dél-afrikai vetélytársát, és ennek köszönhetően a 4-4-nél megszerzett aprócska break elegendőnek bizonyult a játszma megnyeréséhez. Harris a második felvonásban már nagyobb küzdelemre késztette az olaszt, és olyannyira, hogy könnyen kiegyenlíthetett volna. Minden lehetőség adott volt a döntő szett kiharcolására, azonban a dél-afrikai három játszmalabdát is kihasználatlanul hagyott, és ezt Berrettini természetesen kíméletlenül megbüntette. A torna hatodik kiemeltje kétszettes győzelme nyolcaddöntőt ért, és készülhet a szerb Miomir Kecmanovic ellen, aki kisebb meglepetésre kiejtette a holland Botic Van De Zandschulp-ot.

Berrettini ha nehezen is, de két szettben továbbjutott
Kép forrása: 21sportsnews.com

Andrey Rublev nagyon magabiztosan jutott nyolcaddöntőbe a kaliforniai viadalon. A verseny hetedik helyén rangsorolt játékosának meg kellett küzdenie egy hazai közönség előtt teniszező Francis Tiafoe-val, ám mindösszesen hét játékot veszített ellene. A 24 éves teniszező nem töltött túlságosan sok időt a pályán, hiszen 1 óra 11 perc játékot követően nyerte meg harmadik fordulós mérkőzését, és a legjobb 16 között már keményebb összecsapásra számíthat, mivel a lengyel Hubert Hurkacz-cal néz farkasszemet.

Rublev második mérkőzésén sem veszített játszmát Indian Wells-ben
Kép forrása: atptour.com

A harmadik forduló eredményei: 

Matteo Berrettini ( 6 )-Lloyd Harris ( 30 ) 6/4 7/5

Miomir Kemanovic-Botic Van De Zandschulp 7/6(3) 7/5

Taylor Fritz ( 20 )-Jaume Munar 6/4 2/6 7/6(2)

Alex De Minaur ( 29 )-Tommy Paul 7/6(2) 6/4

Andrey Rublev ( 7 )-Francis Tiafoe ( 28 ) 6/3 6/4

Hubert Hurkacz ( 11 )-Steve Johnson 7/6(7) 6/3

John Isner ( 14 )-Diego Schwartzman ( 14 ) 7/5 6/3

Grigor Dimitrov ( 33 )-Alexander Bublik ( 31 ) 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: atptour.com