Doha: Nadal a bajnok

Rafael Nadal győzelmével zárult a dohai ATP 250-es torna. A világelső pályafutása első győzelmét szerezte meg Qatar fővárosában, miután 2009-ben és 2012- elveszítette a döntőt.

Nadal döntőbeli ellenfele Gael Monfils volt, aki az egész torna során remekül játszott és még csak szettet sem veszített. Mindkét Nadal elleni győzelmét Dohában szerezte, így kedvező előjelekkel vághatott neki a finálénak. A mérkőzés azonban pocsékul indult Monfils szempontjából, csak 50%-ban tudott pontot szerezni első szervái mögött, aminek meg is lett az eredménye: Nadal két breaklabdához jutott, melyeket ki is használt, és 6:1-el behúzta a játszmát.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

A második szettben Monfils adogatójátéka jelentősen feljavult, 9 ászt is ütött melyekhez csak egy kettős hiba párosult. Mindkét játékos egyszer tudta breakelni ellenfelét, így a rövidítés döntött. Nadal és Monfils egymás elleni mérkőzéseit a spanyol dominálja (8-2), de általában a franciának sikerült elcsípnie egy játszmát. Ez most sem volt másként, Monfils megnyerte a rövidítést, és bizakodva vághatott neki a döntő játszmának.

A végjátékban ismét Nadal pillanatai következtek: már az első Monfils adogatásnál két breaklabdája volt, de ezeket a francia parádés játékkal még hárította. A második szervajátékát viszont már nem tudta hozni, Nadal 2:1-es vezetésnél breakelt, majd 5:2-nél ismét, így 1 óra 59 percnyi játék után övé lett a győzelem.

Nadal pályafutása 61. ATP tornagyőzelmét szerezte meg, és két elveszített döntő után végül a dohai trófeát is magasba emelhette. Monfilsnak ez már a harmadik elveszített döntője volt a qatari fővárosban, a top10-es játékosok ellen vívott döntőiben pedig 0-8-ra áll.

A kiemelt kép forrása: dawn.com