WTA Sydney: Új név a WTA tornagyőztesek névsorában

2014. január 10.
by admin

A bolgár Tsvetana Pironkova nyerte a Sydneyben zajló WTA Premier tornát, miután két játszmában legyőzte az ötödik kiemelt német Kerbert.

Kerber ismét a döntőben mondott csődöt Forrás: www.sueddeutsche.com

Kerber ismét a döntőben mondott csődöt
Forrás: www.sueddeutsche.com

Élete első WTA tornagyőzelmét aratta a bolgár Pironkova a magyar idő szerint ma hajnalban lejátszott döntőjében. Pironkova a fináléban az ötödik helyen kiemelt Angelique Kerbert verte 6-4 6-4 arányban. A bolgár hölgy ezzel zsinórban három TOP 10-es játékost tudott megverni, és nyerte a tornát. Tovább emeli Pironkova sikerének értékét, hogy ezt a tornagyőzelmet egy WTA Premier tornán aratta, és mindezt a selejtezőkből feljutva tette meg.

Az élete első tornadöntőjét játszó hölgy az első játszmát 6-4 arányban nyerte, majd a másodikban is elhúzott 3-1 arányban. Ekkor még Kerber fordítani tudott 4-3-ra, de utána ismét Pironkova percei következtek, és zsinórban három játékot nyert, és húzta be a második játszmát is 6-4-re.

Pironkova ennek a győzelemnek köszönhetően 470 ranglista ponttal, és 120 ezer amerikai dollárral lett gazdagabb. A bolgár hölgy a jelenlegi 107. helyről előre láthatólag a 50. hely környékére ugrik fel.

WTA Premier döntő, Sydney:

Tsvetana Pironkova (bolgár) – [5] Angelique Kerber (német) 6-4 6-4

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com, Getty Images