Del Potro lett Sydney bajnoka

A címvédő Tomic és az első kiemelt Del Potro részvételével zajlott a sydney-i ATP 250-es verseny.

A felek 2:2-es állásig magabiztosan hozták az adogatásaikat. Az 5. játékban Tomicon a bizonytalanság jelei látszottak, mikor pályára ütött egy valószínűsíthetően kifelé tartó Del Potro ütést, de a meggondolatlansága nem bosszulta meg magát és végül hozta az adogatójátékát.  3:3-asállásnál viszont már elszakadni látszott a cérna a fiatal ausztrálnál, két hálóba és két outra ütött tenyerest követően Del Potro semmire breakelt. Ezt követően az argentin a saját adogatását is semmire hozta, majd ismét breakelte a széteső Tomicot, így 28 perc elteltével 6:3 arányban nyerte az első játszmát. Del Potro az egész szett során mindössze két pontot veszített a saját adogatásainál.

Tomic az első szetthez hasonlóan jól kezdte a másodikat is: semmire hozta az első adogatójátékát, a másodikban azonban már nem volt ilyen ellentmondást nem tűrő, olyannyira, hogy el is bukta a gémet. Eközben Del Potro még mindig csak elvétve vesztett adogatópontot, így hamar elhúzott 4:1-re. A következő játékban aztán az argentin bevitte a kegyelemdöfést: semmire vette el Tomic adogatását, a sajátját pedig ismét simán hozta, így mindössze 53 perc elteltével ő lett Sydney bajnoka 2014-ben.

Del Potro pályafutása 18. ATP tornagyőzelmét szerezte meg, és jó formában vághat neki az Australian Opennek. Tomicnak viszont össze kell kapnia magát, mivel az első körben majd a világelső Nadal vár az év első Grand Slam tornáján.

Del Potro – Tomic – 6:3, 6:1

A kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com