Federer hatodszor is nyerni tudott Dubai-ban

2014. március 1.
by andF

Roger Federer pályafutása hatodik Dubai-ban aratott győzelmét szerezte meg, miután a döntőben szetthátrányból fordítva tudott nyerni a cseh Berdych ellen.

A mérkőzést a svájci kezdte jobban, 1-1-nél breakelőnybe került, ám Berdych-nek rögtön sikerült egalizálnia az állást, sőt, zsinórban négy játékot nyerve 5-2-es előnyre tett szert. Federer ezt követően még tudott nyerni egy játékot, de utána Berdych gond nélkül kiszerválta a játszmát.

A második játszma gyakorlatilag az első tükörképe volt: Berdych került előnybe a szett elején majd Federer egyenlített. 5-4-es Berdych vezetésnél Federer a játszma megnyeréséért fogadott, ami sikerült is neki, így következhetett a döntő játszma. A harmadik szettben Berdych rögtön bajba került a saját adogatásánál, Federer három breaklabdához jutott. Ezeket hárítani tudta a cseh játékos és megfordította a gémet, a következő adogatása során azonban már nem kerülhette el a sorsát: Federer breakelni tudott és elhúzott 4-1-re. 5-2-es vezetésénél Federer fogadóként két meccslabdához is jutott, a találkozót viszont csak adogatóként sikerült befejeznie – a svájci két perc híján két óra alatt 3-6, 6-4, 6-3-ra nyerte a döntőt.

Roger Federer pályafutása során hatodszor nyert tornát Dubai-ban. Mostani sikerét megelőzően legutóbb tavaly a hallei füves pályás tornán bizonyult legjobbnak, ahol szintén hatodik győzelmét aratta. Győzelmének köszönhetően Federer 465 830$-t és 500 ranglistapontot szerzett, ezzel azonban még nem lép előrébb a világranglistán. Berdych ugyan csak megvédte a tavalyi pontjait, de Juan Martin Del Potroval így is helyet cserél majd a holnapi frissítés alkalmával. A cseh játékos múlt héten 16 hónapos tornagyőzelem nélküli időszakot tört meg rotterdami sikerével, Dubai-ban pedig a 300 pontja mellé 210 020$-t keresett.

Végeredmény:

Federer – Berdych – 3-6, 6-4, 6-3

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com