Indian Wells: hihetetlen párosmezőny

2014. március 6.
by Írókéz

 

A héten kezdődő Indian Wells-i 1000-es kategóriájú verseny páros indulóinak listáját böngészve szokatlan nevekre bukkantunk. Igen kellemes meglepetésre, több olyan éljátékos is elindul a páros mezőnyben, aki egyébként ritkán szokott indulni ebben a műfajban.

Rendkívüli rangot ad a versenynek az a tény, hogy  a világranglista első tíz játékosa közül hét elindul párosban is. Csupán Nadal, Berdych és a sérült Ferrer van a hiányzók listáján.

Kezdjük a seregszemlét a legveretesebb duóval. Ismét összeáll a két svájci szupersztár, Roger Federer és a friss Grand Slam bajnok Stanislas Wawrinka. A helvét duó 2008-ban olimpiai bajnoki címet szerzett Pekingben, de jobbára csak Davis Kupa találkozókon szoktak összeállni. Utolsó közös fellépésük is egy ilyen alkalommal volt, még 2012-ben. Federeréknek nem lesz könnyű dolguk, mert az első fordulóban rögtön a friss dohai bajnok Bopanna-Qureshi páros ellen kezdenek, akik hatodik kiemeltek a BNP Paribas Openen.

Esetleges továbbjutásuk esetén a svájciak akár egy olyan játékost üdvözölhetnek a háló túloldalán, akit utolsó meccsükön – egyéniben – mindketten legyőztek. Novak Djokovicnak hívják az illetőt, aki szokásával ellentétben most párosban is kipróbálja magát. A szerb ranglista-második honfitársával, Filip Krajinovic-csal állt össze, és szabadkártyát kapott a szervezőktől, így indulhattak el Indian Wellsben. Djokovicék egy szintén alkalmi páros ellen kezdik meg szereplésüket. Ernests Gulbis és Milos Raonic duója eléggé félelmetesnek tűnik, inkább ők az esélyesei a találkozónak.

forrás: www4.pictures.zimbio.com

forrás: www4.pictures.zimbio.com

Akárcsak az eddigi kettősök, szintén a fölső ágra került a tandili-monte carlói ikertorony, Juan Martin del Potro és az egyre jobb formában játszó Marin Cilic. Ők már korosztályos korukban is mindig egymás ellen játszották a döntőket, ezúttal a háló azonos oldalán állnak majd. Andy Murray a szintén brit Jonathan Marray-vel állt össze, Jerzy Janowicz pedig a nála 30 centivel alacsonyabb Philipp Kohlschreiberrel. Hogy a franciáknak is legyen esélyük, arról a Mahut-Tsonga páros gondoskodik.

Természetesen itt lesznek a párosjáték specialistái is. Első kiemelt a Bryan fivérek csapata, de harcba száll a Grand Slam bajnok Paes-Stepanek és a World Tour Finals győztes Marrero-Verdasco páros is. Kíváncsian várjuk, milyen érdekességeket tartogat a kissé rendhagyó verseny.

Kiemelt kép forrása: www.chinadaily.com.cn