Sorsoltak Londonban: íme a VB csoportbeosztása

Kisorsolták Londonban az idei év végi világbajnokság csoportjainak beosztását. A címvédő Novak Djokovic mellé két újdonsült Grand Slam bajnok került az A csoportba Wawrinka és Cilic személyében, Federer társa pedig Andy Murray lesz a B csoportban.

Djokovic negyedik VB győzelmére készül Forrás: atpworldtour.com

Djokovic negyedik VB győzelmére készül
Forrás: atpworldtour.com

A világelső Novak Djokovic címvédőként érkezik Londonba és esetleges sikerével már negyedszer hódíthatná el a tornagyőzelmet: az első VB címét még 2008-ban szerezte Sanghajban, az utóbbi két évben pedig Londonban is ő emelhette a magasba a trófeát. Djokovic fantasztikus, 27 meccses, fedett pályás veretlenségi sorozattal érkezik az angol fővárosba, ráadásul nemrég született kisfia miatt a lelkiállapota is kiváló. Elszántságát bizonyítja, hogy múlt héten remek játékkal címet védett Párizsban, amivel gyakorlatilag bebiztosította az év végi világelsőségét.

A szerb csoportjába került a két újdonsült Grand Slam bajnok, Stanislas Wawrinka és Marin Cilic. A svájci az Australian Open megnyerése után egy Masters győzelmet is bezsebelt még az év első felében, mostanában viszont finoman szólva sem jönnek neki az eredmények. Marin Cilic ugyan nyert egy 250-es tornát Moszkvában a US Open sikerét követően, de a nagyobb tornákon nem igazán játszott Grand Slam bajnok módjára. A negyedik játékos az általában stabilan teljesítő Berdych lesz, aki jó eséllyel pályázhat a második továbbjutó helyre.

A B csoport a hatszoros bajnok Roger Federer nevével kezdődik, aki Párizsban Raonic ellen búcsúzott a negyeddöntőben. A kanadai teniszező legfőképp ennek a sikernek köszönhette, hogy utolsóként sikerült kvalifikálnia magát. Az ősszel nagy hajrát bemutató, és ennek köszönhetően kvalifikáló Andy Murray pályázik a legnagyobb eséllyel a továbbjutásra Roger Federer mellett, de a Párizsban elődöntőt játszó US Open döntős Kei Nishikorinak is lesz ehhez egy két szava.

Idén három újoncot is üdvözölhetünk az év legjobb nyolc játékosa között, Cilic, Nishikori és Raonic sem léphetett még pályára a világbajnokságon. Tartalékként David Ferrerre és Feliciano Lopezre számítanak a szervezők, így szélsőséges esetben négy újonc is bemutatkozhat Londonban.

Az ATP World Tour Finals csoportbeosztása:

A Csoport:

Novak Djokovic

Stanislas Wawrinka

Tomas Berdych

Marin Cilic

B Csoport:

Roger Federer

Andy Murray

Kei Nishikori

Milos Raonic

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.