Federer hetedszer lett Dubai bajnoka

2015. március 1.
by Airon

Roger Federer győzelmével zárult a dubaji teniszeverseny. Az álomdöntőben két játszmában győzte le Novak Djokovicot.

A katari közönség nem is álmodhatott volna szebb döntőről, mint amikor a világranglista első két helyezettje csap össze a végső győzelemért. Novak Djokovic és Roger Federer is magabiztosan menetelt idáig, immáron kettejük párharcának harminchetedik felvonása következett.

Federer remek játékkal nyert a döntőben Kép forrása: tennis.com

Federer remek játékkal nyert a döntőben
Kép forrása: tennis.com

A mérkőzés elején Djokovic kezdett erősebben, már a harmadik játékban kopogtatott Federer ajtaján egy break előny reményében, a svájci „kilincse” mégis zárva  maradt, és a lehető legjobb pillanatban, 4-3-nál ő csinálta meg a breaket, a játszma kiszerválása pedig nem jelentett túlságosan nagy gondot Federer számára. A második játszma szinte másolta az elsőt. Djokovicnak előbb break labdái, majd 5-4-nél játszmalabdái is voltak, annak ellenére hogy második szervái mögött mindösszesen 38 %-ban nyerte a pontokat. A kihagyott lehetőségek természetesen ismét megbosszulták önmagát és Federer az első adandó alkalommal elvette a szerb adogatását, és mikor tette volna ezt, ha nem 5-5-nél, a torna második kiemeltje a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. Djokovicnak ugyan volt lehetősége, hogy visszajöjjön, de Federer szerváját ezúttal sem tudta elnyerni, Federer két játszmában lezárta ezt a döntőt.

Roger Federer tehát 2012 után ismét nyert Dubaiban. A 33 éves játékos pályafutása nyolcvannegyedik tornagyőzelmét könyvelhette el.

A hozzászólások le vannak zárva.