Biztos, hogy új bajnoka lesz Bukarestnek

2015. április 25.
by DGM96

…ugyanis tegnap kiesett a korábbi háromszoros bajnok Gilles Simon és a 2013-as bajnok, Lukas Rosol is. Gael Monfils a legesélyesebb.

Pénteken a négy közé jutás volt a cél a román fővárosban. Érdekesség, hogy Viktor Troicki (6.) kivételével az összes kiemelt versenyző ott volt ebben a körben. Az első meccset a 36 éves Ivo Karlovic (3.) és a 21 éves Jiri Vesely (7.) játszotta. Ez volt a második mérkőzésük egymás ellen, ahol a cseh tehetség visszavágott a tavalyi düsseldorfi vereségéért, az a meccs is a mostanihoz hasonlóan salakon zajlott. Ugyan mind a ketten szervájukból építik játékukat, fogadóként így sem maradtak lehetőségek nélkül, ezeket azonban Vesely használta ki, ennek köszönhette az első szett megnyerését. A másodikban már úgy alakultak az események, ahogyan azt két ilyen adogatótól várja az ember, leszámítva az első játékot, mely után megint a cseh került előnybe, ezt végül ki sem engedte és 6/4 6/4-re nyert.

Veselyék után jöhetett a 2013-as döntő visszavágója Guillermo Garcia-Lopez (5.) és Lukas Rosol (4.) között. Azt a meccset a szintén cseh Rosol nyerte meg, aki aztán 2014-ben a döntőig menetelt. A spanyol kezdte jobban a találkozót, azt is megtehette, hogy 5/2 után leadjon egy breaket. 47 perc kellett az első szett megnyeréséhez. Rosolon látszódott, hogy azért később megérkezett a meccsbe. A második játszmában már kiélezett volt a játék. Az elején Garcia-Lopeznek volt breaklabdája, Rosolnak pedig a hajrában, ez szettlabdát is jelentett, a döntés végül azonban a tie-breakre maradt. Itt “kilószámra” jöttek a mini-breakek, melyből aztán a cseh profitálhatott volna, hiszen 4-2-re is vezetett. A spanyol azonban felküzdötte magát, megint fej-fej mellett haladtak a felek. Rosolnak újra szettlabdája volt, de most sem tudta kihasználni, végül ez megbosszulta magát. “GGL” a második meccslabdáját értékesítve 6/4 7/6(7)-re diadalmaskodott.

Továbbjutott ezután a másik spanyol is, Daniel Gimeno-Traver, aki még az első körben győzte le Troickit. Mostani skalpja azonban sokkal nagyobb, hiszen a háromszoros bajnok Gilles Simon (1.) sem tudott neki megálljt parancsolni, 6/7(5) 6/4 6/2-re nyert. Nagyon jól kezdett, 4/1-re is vezetett a nyitójátszmában, mégsem ő került előnybe, mert a francia hatalmasat fordítva, rövidítésben nyerte az első szettet. Meglepő módon nem özönlöttek a break-lehetőségek a másodikban. A hajrában Simon volt az aki megremegett, Gimeno-Traver ezt ki is használta és szervája mögött kiegyenlített. A döntőszettben pedig teljesen felülkerekedett az első kiemelten. A 29 éves spanyol karrierje eddigi legeredményesebb korszakát éli, Casablanca után Bukarestben is döntőzhet, ha ma legyőzi Vesely-t.

Garcia-Lopez ellenfele pedig Gael Monfils (2.) lesz. A múlt héten Monacóban elődöntőző francia az olasz Simone Bolellit (8.) győzte le két játszmában. Az első szettet meggyőzően, 6/3-ra nyerte meg, de a másodikban már nem volt ilyen könnyű dolga. Bolelli teljes mértékben felvette vele a versenyt, break ugyan nem volt, de arra lehetőség annál inkább, az olasznak például kétszer is játszmalabdája volt fogadóként. Monfils azonban megmenekült és a későbbi rövidítésben érvényesíteni tudta a papírformát. A végeredmény: 6/3 7/6(4).

Az elődöntők párosításai még egyszer:

Gimeno-Traver – Vesely (7.)

Garcia-Lopez (4.) – Monfils (2.)

A kiemelt kép forrása: www.gandul.info

A hozzászólások le vannak zárva.