Lassan közel a negyvenhez: Djokovic-Federer döntő Rómában

Semmi meglepetés és egy álomdöntő Rómában. A szombati elődöntők Djokovic és Federer győzelmét hozták.

Djokovic jutott elsőként döntőbe Kép forrása: thesportrewiew.com

Djokovic jutott elsőként döntőbe
Kép forrása: thesportrewiew.com

Szombat délután David Ferrer próbálta megakadályozni Novak Djokovic idei veretlen mesterverseny statisztikáját. Az első játszmában a spanyol korán break hátrányba került, ráadásul úgy tűnt nem is nagyon lesz esélye visszahozni az elvesztett adogatását. A hosszú játékok eredményeztek a szerb játékosnak szettet, amit a legfontosabb pillanatokban nyert meg: a break utáni első játékban, majd amikor a szettért adogathatott. Ferrer ennek ellenére nem tört meg, egyre hosszabban és agresszívabban tudott teniszezni. Ez a játék azonban csak 4-4-ig tartott, ahol a semmiből jöttek a hibák, ez végzetes hibának bizonyult. Djokovic a következő játékban higgadt maradt és két játszmában lezárta a mérkőzést. A világelső  megküzdhet idei negyedik mesterverseny győzelméért.

Federer nyerte a svájci házielődöntőt Kép forrása: vietbao.vn

Federer nyerte a svájci házielődöntőt
Kép forrása: vietbao.vn

A második elődöntőben két jó barát és egyben egy svájci házirangadó. Stan Wawrinka és Roger Federer már számos remek mérkőzést vívtak egymás ellen, ahol általában a torna második kiemeltje tudott diadalmaskodni. Wawrinka ahogy az utóbbi időben lenni szokott sokkal nagyobb lendülettel és erővel kezdett. Az elején számára minden a terv szerint haladt, le tudta ütni a pályáról Federert, 3-0-ra lépett el. A korábbi világelső érezte, hogy változtatnia kell, amennyiben nem akarja hamar elbukni az első szettet. Többször felcsalta riválisát a hálóhoz, ahol  Wawrinka rendre hibázott. Ráadásul a fiatalabb svájci a kezdeti hiba nélküli játékából elég sokat veszített a játszma közepétől. 4-4, majd két fontos játék, amit Federer nyert meg, övé lett az első szett. Federer lendületben volt, így a második szettben Wawrinkának kellett volna újítani, ez viszont neki nem sikerült, a hibák pedig továbbra is folyamatosak voltak. Federer a második szettben már könnyedén, remek játékkal átgázolt Wawrinkán, így ő lett a torna másik finalistája.

Novak Djokovic és Roger Federer  ma délután egy híján a negyvenedik összecsapásukat játsszák, ahol a szerb idei negyedik mesterverseny győzelmét arathatja, a svájci először nyerhet az olasz fővárosban.

Az elődöntők eredményei:

Novak Djokovic-David Ferrer 6/4 6/4

Roger Federer-Stan Wawrinka 6/4 6/2

A hozzászólások le vannak zárva.