ATP 250- Winston-Salem: Némi túlóra, de megvan a nyolcaddöntő

Fucsovics Márton tovább remekelt Winston-Salemben. A magyar játékos ezúttal a portugál Joao Sousától fogadhatta a gratulációt. 

Fucsovics Márton miután megejtette gyakorlatilag papírforma győzelmét Ernests Gulbis ellen, a második körben a portugál Joao Sousával találkozott. Ellenfele kicsit megtévesztő volt, hiszen bármennyire játéka inkább salakra termett, pályafutása eddigi két tornagyőzelmét kemény pályán szerezte meg.

A magyar játékos remekül kezdte a találkozót. Kihasználta Sousa álmosságát és 2-1-nél megragadva az első lehetőséget, azonnal breakelt. A magyar teniszező a játszma további részében stabil adogatásainak köszönhetően nem igazán került már bajba. Mindösszesen a három szerva játék mögött három pontot veszítve őrizte meg a break előnyét. A második játszmában Sousa kezdett magára találni és itt már Marci volt az, akinek folyamatosan hátrányból kellett játszani. A kezdeti gyors tűzijáték után Fucsovics 3-4-es állásnál újra elbukta az adogatását, a portugál pedig egy játékkal később második játszma labdáját értékesítve kiharcolta a döntő szettet. Nehéz záró felvonásra lehetett számítani, Fucsovics azonban egyszerűséggel átrobogott riválisán. Marci nyerte a szoros fogadójátékokat, 5/0-ra villámgyorsan ellépett, majd miután Sousa szépített, lezárta első mérkőzéslabdáját kihasználva a találkozót.

Remek siker ez ismét Fucsovics Mártontól, hiszen legyőzte a világranglista 50. helyén álló Joao Sousát. A következő körben a brit Kyle Edmunddal mérkőzik meg a negyeddöntőbe kerülésért.

Kiemelt kép forrása: sportfaktor.hu

 

A hozzászólások le vannak zárva.