Nitto ATP Finals: Grigor Dimitrov győzelemmel debütált

Kimondottan szoros meccsen győzte le Dominic Thiem-et a bolgár teniszező.

Hétfőn a „Pete Sampras-csoport” tagjai is elkezdik az évadzáró ATP Finals-t. A szezon 8 legjobb versenyzőjét felvonultató torna második napjának programját az osztrák Dominic Thiem (4.) és a bolgár Grigor Dimitrov (6.) nyitotta egyesben. Az egykezes fonákok csatájában a bolgár bizonyult esélyesnek, ugyanis bár Thiem áll előrébb a világranglistán, Dimitrov sokkal jobb formában érkezett karrierje első „világbajnokságára”.

Az első szettben ehhez mérten alakultak az események, a bolgár jobb fogadó és jobb adogató is volt az év végére megint csak elfáradó Thiem-hez képest. Dimitrov a meccs hatodik játékában el is tudta venni az osztrák szerváját, break-előnyét pedig végig vitte a nyitójátszma hátralevő részéig, 39 perc után ő állt közelebb a győzelemhez. A második szettben Thiem összeszedte magát és egyenrangú ellenfélként folytatta a küzdelmet. Sőt, ő lett a hatékonyabb fogadó. Ennek a játszma hajrájában, pontosabban a tie-break kapujában érett be a gyümölcse, hiszen Dimitrov másodjára már nem tudott szettben maradni adogatóként. Bánhatta is ezt a Cincinnati Masters idei bajnoka, hiszen egy játékkal előtte neki volt lehetősége fogadójátékot nyerni. Viszonylag sima kétszettes győzelem helyett maradhatott még a londoni O2-Arénában.

A küzdelem ezúttal sem maradt el Thiem-től, de ez most nem volt elég
Kép forrása: twitter.com/BBCSport

A döntőjátszmára azonban visszabillent a mérleg az ő oldalára. Dimitrov újra felül tudott kerekedni Thiem-en és harmadik nekifutásra sikerült elvennie az osztrák szerváját. „A Dominátor” azonban nem adta fel. Már csak azért sem, mert legutóbbi egymás elleni találkozójukon, a Madrid Masters nyolcaddöntőjében, 5 meccslabdát hárítva verte meg a bolgárt. Dimitrov eljutott oda, hogy a győzelemért adogasson, de az utolsónak vélt játékban elveszítette a kontrollt és Thiem látványos labdamenetekkel tarkítva visszajött a mérkőzésbe. Viszont ugyanezzel a lendülettel visszaadta a lehetőséget Dimitrov-nak: a következő játékban semmire elveszítette a szerváját, úgy, hogy az utolsó két pontban kettős hibákat ütött. A lezárás másodjára már sikerült a bolgárnak, még úgy is, hogy az első két meccslabdát elhibázta. Izgalmas, 2 óra 22 perces meccsen debütált a korábban „Világbajnokságnak”, újonnan „ATP Finals-nek” titulált tornán.

Végeredmény: G. Dimitrov (bolgár, 6.) – D. Thiem (osztrák, 4.) 6/3 5/7 7/5

Magyar idő szerint este 21 órakor a világelső, Rafael Nadal (1.) is megkezdi szereplését. Ellenfele a belga David Goffin (7.) lesz.

A kiemelt kép forrása: uk.reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.