RG 18: Nadal-Del Potro elődöntőt rendeznek Párizsban

Rafael Nadal-Juan Martin Del Potro elődöntő a Roland Garroson! Mind a két játékos négy játszmában nyerte a mai folytatást. 

Nadal könnyen fordított Schwartzman ellen
Kép forrása: wdef.com

Rafael Nadal komoly bajban volt Diego Schwartzman ellen tegnap délután. Az első szettet Scwartzman brutális tenisszel nyerte meg, a második szettben pedig 3-2-re break előnnyel vezetett, ekkor azonban jött az eső. A második folytatásnál már kezdett körvonalazódni, hogy Nadalnak sikerült megnyugodnia, 5-3 30-15-re vezetett, ám egy újabb esőszünet véget vetett tegnap a találkozónak. Ez már egy teljesen másik nap volt, mint a tegnapi. Hiába szakította félbe akkor tegnap a mérkőzést az eső, amikor Nadal lendületben volt, ennek már nem volt jelentősége. Az idő egyre szárazabb és melegebb volt, ami egyértelműen Nadalnak kedvezett. A harmadik és negyedik játszma már tükörsima volt, ahol az argentin már nem tudta azt a szintet hozni, amit az első szettben nyújtani tudott. A kulcs az lett volna, hogy Schwartzman ugyanolyan bátran üsse le a pályáról Nadalt, ahogyan tette tegnap, azonban elvesztette a kontrollt nyerői fölött, az irányításaiba rendre hiba csúszott, a spanyol pedig kényelmesen beállhatott a játékára. Nem tudjuk meg, hogy az eső előtti állapotok mit szültek volna, azonban ez a nap a felbőszült Nadalé volt. A folytatás után befejezte a második szettet, majd a következő két szettben csupán négy játékot veszített. Nadal megfordította a találkozót, és két mérkőzésre került a 11. Roland Garros győzelmétől.

Del Potro öröme a győzelem pillanatában
Kép forrása: uk.reuters.com

A másik elődöntőben egy igen kényes helyzetben folytatta a találkozót Juan Martin Del Potro és Marin Cilic. Tegnap az eső gyorsan véget vetett Tiebreak 5-5-nél a mérkőzésnek. Két pontot követően eldőlt az első szett, Del Potro tudott gyorsabban alkalmazkodni a nehézségekhez és megnyerte az első szettet. Cilic is tudta, hogy ez még nem a világ vége, és 4-4-nél breakelve közel került az egyenlítéshez. Del Potro azonnal vissza tudott jönni, ez mégsem adott neki akkora löketet, hogy a második szettet is behúzza. Az argetin 15-re bukta el a következő adogatását, majd Cilic lezárta a szettet. Cilic kezdte el irányítani a mérkőzés alakulását, azonban a harmadik szettben 2-0-nál elpazarolt 2 break labdát a dupla break előnyért. Ez komoly hibának bizonyult, ugyanis Del Potro nem csak, hogy visszatáncolt, hanem 3-1-es hátrányától kezdve nem veszített ebben a szettben játékot. A negyedik játszmában a két játékos adogatásai mögött nem voltak kételyek, egészen 5-5-ig. Del Potro 5-5-nél utoljára elvette Cilic adogatását, majd semmire kiszerválta az elődöntőbe jutást. Juan Martin Del Potro 2009 után jutott újra elődöntőbe a Roland Garroson.

Kiemelt kép forrása: timeslive.co.za

A hozzászólások le vannak zárva.