Két óra a pokolban, méltatlanság moszkvai mesterfokon

Daria Kasatkina nyerte a Kremlin Cupot, azonban a hazai közönség viselkedése némileg beárnyékolta ezt a dicsőséges ünnepet! 

De előbb térjünk rá magára a mérkőzésre, hiszen nem minden szólhat arról, ami a pályán kívül történik. Daria Kasatkina pályafutása második WTA tornagyőzelméért hajtott. A mérkőzés esélyesének őt lehetett nevezni, hiszen egész héten kiemelkedő formában volt, ráadásul nagyobb tapasztalata volt egy torna utolsó fázisában. Ons Jabeur hirtelen a semmiből robbant be, és már így is túlteljesítette 101. helyezettként az a célt, amelyet valószínűleg a tornát megelőzően kitűzött saját magának.

A mérkőzés nagyon sokáig meglepetésre Jabeur szájíze szerint haladt, csordogált előre és némelyik pillanatban káprázatos megoldásokkal szolgálta ki a moszkvai közönséget. Ezeket a megoldásokat nem éppen nagy szimpátia övezte, de azért a taps járt volna érte alsó hangon, nem csupán a kevéske Jabeur drukker részéről is. A reakciók kriminálisak voltak ezeknél a megmozdulásoknál, de erről később. Jabeur játéka üde színfolt volt jelenleg ebben a roppant erős női mezőnyben, azonban rutintalansága miatt nem lehetett szó arról, hogy megnyeri a versenyt. Közel nem igazán állt hozzá, miután 4-2-nél gamelabda kiharcolása nélkül bukta el a szerváját szett és break előnyben, majd mérkőzéslabdáig se jutott el. A változás szele egy új mederbe terelte a mérkőzést, ahol Kasatkina, aki nem meglepő módon végig élvezve a már-már roppant tisztelettudó moszkvai közönség biztatását, kellően felhergelte magát a bravúrhoz. Valljuk be, nem sok esélye volt ezen a mérkőzésen egy jó darabig Kasatkinának, aztán csak mégis lett. Jabeur a döntő szettben becsülettel küzdött, azonban Kasatkina kezdte átvenni az irányítást, nem mellesleg a tunéziai lány fizikai állapota a végén már felmondta a szolgálatot. Jabeur lába begörcsölt, próbált a végéig harcolni, de ezt a szorító érzést nem tudta legyűrni magáról! Kasatkina viselkedése megható volt, hiszen ő tudta a moszkvai közönséggel ellenben, mit jelent igazi bajnoknak lenni és az ilyen pillanatokban, miként kell viselkedni!

Elképesztő nagy küzdőszellem, megérdemelt győzelem
Kép forrása: wsau.com

VTB Kremlin Cup döntő eredménye: 

Daria Kasatkina ( 6 )-Ons Jabeur 2/6 7/6(3) 6/4

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

Moszkva, ébresztő!!!!

Ennyit magáról a mérkőzésről, és most sajnos essen néhány gondolat arról is, ami legalábbis számomra fájó volt látni! A moszkvai közönség nemhogy a végénél, már az első pillanattól kezdve úgy viszonyult ehhez a tunéziai lányhoz, mintha kitörne a harmadik világháború és Tunézia lenne a legádázabb ellenség, aki veszélyt és fenyegetést jelent az orosz földre!  Méltó ez magához az egész sport rendszeréhez, az ilyen fajta megnyilvánulások? A tenisz egy igen méltóságteljes sport és nemcsak azokra vonatkozik a pályán való etikett akik ott harcolnak a küzdőtéren, hanem akik kívülről részesei ennek a fantasztikus eseménynek! Természetesen azzal nincs semmi baj, ha a közönség a hazai játékost buzdítja, minél jobb teljesítményre sarkallja ezáltal! Mégis a másik térfélen álló játékos maximális tisztelete ugyanolyan fontos része ennek az egésznek, a Fair Play a sportban mindenek felett a pályán kívül is az  ELSŐ!  Miért van erre szükség, hiszen egy remek mérkőzést csodálhatott meg a moszkvai publikum, ahol egy kiélezett küzdelmen belül remek egyéni megoldásoknak lehettek szemtanúi. Ezek után a torna rendezőinek el kellene erősen gondolkodniuk, ehhez érdemes-e a nevüket adni, hiszen aki csak egy kicsit is belenézett ebbe a mérkőzésbe, elgondolkodtató lehet számára ezeknek a szavaknak a mögöttes tartalma!

Mit ártott Jabeur a moszkvai közönségnek?
Kép forrása: tribtown.com

A hozzászólások le vannak zárva.