Federer visszautasította a szaud-arábiai meghívást

December 22.-én bemutató mérkőzést rendeznének Szaúd-Arábiában, de a nemrég meggyilkolt ellenzéki újságíró miatt kirobbant botrány meghiúsíthatja ezt. Egy valami biztos: Federer nem vesz részt az eseményen.

Régóta folynak a találgatások arról, hogy Nadal és Djokovic, akik egy ideje már biztosították részvételükről a szervezőket, elutaznak-e decemberben Szaúd-Arábiába, hogy egy bemutató mérkőzésen szórakoztassák a közönséget. A Rolex Paris Masters alatt az újságírók Federert is megkérdezték, hogy kapott-e meghívást.

“Engem is megkerestek, igen.” – válaszolta a svájci. “Nem akarok ott játszani az adott időpontban, könnyű volt meghozni a döntést.”

Nadal és Djokovic szereplése sem biztos, mindketten úgy nyilatkoztak, hogy mérlegelik a helyzetet.

“Már egy évvel ezelőtt elköteleztem magam a szereplésre.” – mondta Nadal még a párizsi torna előtt. “Tudom, hogy nagyon rossz dolgok történtek ott, a csapatom vizsgálja a helyzetet. Remélem hamarosan tiszta vizet önthetünk a pohárba.”

Djokovic hozzátette, hogy nem szeretne politikai vitába keveredni, alaposan át kell gondolnia a szereplést: “Sajnálatos dolog, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Tisztában vagyok a történtekkel. Mindig igyekeztem profi módon, tisztelettel viszonyulni azokhoz, akik felé kötelezettségeim vannak, de több információra van szükség, hogy eldöntsem, játsszak-e vagy sem.”

Nadal és Djokovic is promotálta az eseményt a hónap folyamán a közösségi médiában. A hírek szerint a szereplésért fejenként hét számjegyű tiszteletdíjat kapnának – amerikai dollárban. Az Amnesty International mindkettejüket felszólította, hogy tagadják meg a részvételt.

Kép forrása: france24.com

A hozzászólások le vannak zárva.