Nadal kikapott Abu-Dhabiban, de elégedett a teljesítményével

2018. december 29.
by andF

Rafael Nadal hosszú kihagyás után lépett pályára az Abu-Dhabiban zajló Mubadala World Tennis Championship nevű bemutató tornán.

Nadal sérülés miatt feladni kényszerült a US Open elődöntős meccsét Del Potro ellen, és azóta nem is tudott mérkőzést játszani. Visszatérésére egészen december végéig kellett várni, amikor is Kevin Anderson ellen lépett pályára az MWTC-n. A spanyol egy szoros, háromszettes mérkőzésen (6-4, 3-6, 6-4) maradt alul a wimbledoni döntőssel szemben, a bronzéremért pedig nem is száll már harcba, mivel úgy ítélte meg, hogy a vártnál több időt töltött a pályán a dél-afrikai ellen.

A veresége ellenére Nadal összességében elégedett volt a teljesítményével. “Már egy jó ideje nem játszottam, egy hónappal ezelőtt megműtöttek, így normális, hogy vannak még fájdalmaim. Őszintén szólva elégedett voltam a játékommal, azzal már kevésbé, ahogyan a testem viselte ezt.” – mondta Nadal a mérkőzés után.

“Nehéz mérkőzés volt, egy háromszettes úgy, hogy előtte nem játszottam. Fájdalmaim vannak, ami normális ilyenkor, de a következő meccset valószínűleg nem vállalom. Pihenek néhány napot. A szezon még csak most kezdődött. Az volt a célom, hogy pályára lépjek it, keményen dolgoztam a műtétemet követően. Nem voltam biztos benne, de sikerült elkezdenem a szezont.”

“Rengeteget szenvedtem a sérüléseim miatt, többet már nem szeretnék. Tervszerűen akarok haladni, lépésről lépésre. Az a cél, hogy megfelelően felkészüljek az Australian Openre. Úgy érzem, jó úton haladok, de nyilvánvalóan nem akarok kockázatot vállalni röviddel a műtétem után.” – tette hozzá Nadal.

Rafael Nadal legközelebb jövő héten Brisbane-ben fog pályára lépni az AO-ra való felkészülés jegyében.

Kép forrása: thenational.ae

A hozzászólások le vannak zárva.