ATP Brisbane: Nishikori győzelmével zárult a torna

Kei Nishikori kilenc, zsinórban elveszített ATP tornadöntő után emelhette magasba a brisbane-i trófeát, miután három játszmában legyőzte az orosz Medvedevet.

A két játékos legutóbb 2018. őszén csapott össze Nishikori hazájában, a tokiói 500-as torna döntőjében. Azon a mérkőzésen Medvedev bizonyult jobbnak, így Nishikorit a kilenc elveszített döntőből álló pocsék sorozatának megszakítása mellett a visszavágás lehetősége is motiválhatta.

A találkozó nem indult jól a japán teniszező számára, rögtön elveszítette az adogatójátékát és 3-0-ás hátrányba került. Ezt követően azonban Nishikori összekapta magát, és a megfelelő pillanatokban elsülő tenyereseinek köszönhetően 5-3-ra fordította az állást és egy lovegame-el le is zárta a szettet.

A második játszmát Nishikori kezdte agresszívabban, Medvedevnek nyolc breaklabdát is hárítania kellett. A támadások sikeres visszaverését követően 4-3-as állásnál az orosznak is lehetősége nyílt arra, hogy elvegye ellenfele adogatását, amivel élni is tudott, majd kényelmesen kiszerválta a játszmát.

A döntő szettben is a japán volt a kezdeményezőbb, keményen támadta ellenfele tenyeresét, amivel hibákra kényszerítette őt és 3-1-es vezetésre tett szert. A torna második kiemeltje dupla breakelőnybe került, és bár a saját adogatásánál nem tudta lezárni a mérkőzést, a következő játékban ismét breakelte Medvedevet, kialakítva ezzel a 6-4, 3-6, 6-2-es végeredményt.

Kei Nishikori pályafutása 12. tornagyőzelmével 250 ATP pontot és 90 900 amerikai dollárt szerzett, Medvedev 150 ponttal és 49 205 dollárral vigasztalódhatott.

ATP 250 Brisbane, döntő:

Kei Nishikori – Daniil Medvedev

6-4, 3-6, 6-2

Kép forrása: atptour.com

A hozzászólások le vannak zárva.