“Túl erős a fájdalom, nem akarom így folytatni…” – Andy Murray interjú

Andy Murray ma hajnalban, egy rendkívüli sajtótájékoztatón könnyek között jelentette be a visszavonulását. Reményei szerint Wimbledon lesz az utolsó versenye, de az is elképzelhető, hogy már az AO után befejezi a pályafutását.

A korábbi világelső több, mint 18 hónapja küzd csípősérüléssel, egy évvel ezelőtt meg is műtötték. Magyar idő szerint péntek hajnalban azonban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fáradozásai nem hozták meg a kívánt eredményt.

Murray már a sajtószobába való érkezésekor is szemmel láthatóan a könnyeivel küszködött. Mikor az egyik újságíró megkérdezte, hogyan érzi magát, csak annyit tudott mondani, hogy “nem jól”, majd kivonult a teremből.

Mikor percekkel később visszatért, így folytatta: “Egy jó ideje küszködök már, kb. 20 hónapja folyamatosan fájdalmak között élek. Minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy javuljon a csípőm állapota, de semmi sem segített. Jobb állapotban vagyok, mint hat hónappal ezelőtt, de még mindig nagyon fáj.”

“Játszani fogok. Most is képes vagyok hozni egy szintet, de nem azt, amivel elégedett lennék. Egyszerűen nem megy. Túl erős a fájdalom, nem akarom így folytatni a játékot.” – tette hozzá a 31 esztendős Murray.

“A felkészülésem során beszéltem a csapatommal, és elmondtam nekik, hogy nem tudom ezt tovább csinálni.  Azt mondtam nekik: ‘figyeljetek, azt hiszem Wimbledonig kibírom, ott szeretném befejezni. De egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy menni fog.”

Egy újabb rövid szünet után, mialatt Murray fejét az asztalra hajtva próbálta leküzdeni a könnyeit, azt kérdezték tőle, elképzelhető-e, hogy az Australian Open lesz az utolsó versenye?

“Igen, úgy gondolom, van rá esély, mert nem vagyok biztos benne, hogy még négy vagy öt hónapon át képes leszek fájdalmak közepette teniszezni.” -válaszolta.

“Arra is van lehetőség, hogy egy újabb műtéti beavatkozásnak vessem alá magam, ami komolyabb annál, mint amit a fájdalom felbukkanását követően végeztek rajtam. Ez segíthet abban, hogy elmúljon a fájdalom, és javuljon az életminőségem.”

“Komolyan fontolgatom a gondolatot. Néhány sportoló már átesett ilyenen, és folytatni tudták a versenyzést, de erre nincs garancia. Egy ilyen műtét célja nem a profi sportoláshoz való visszatérés, hanem az életminőség javítása.”

Murray csípőproblémájára először a 2017-es Roland Garroson derült fény a Wawrinka ellen elszenvedett vereségét követően, de később elmondta, hogy már évek óta küzd vele. Ezután 12 hónap kihagyás és műtét következett, Murray pedig végig pozitívan állt a visszatérés gondolatához, noha a jelek nem voltak biztatóak. A 2019-es szezont négy hónapnyi felkészülés előzte meg, de a Daniil Medvedev ellen játszott brisbane-i mérkőzésén sem volt az igazi a mozgása.

Murray Nagy-Britannia legsikeresebb teniszezőjeként és egyik legnagyobb sportolójaként vonul be a történelembe. Három Grand Slam tornát, két Olimpiai aranyat és ATP Finalst tudott nyerni, valamint vezette a férfi teniszezők rangsorát egy olyan érában, ahol az ellenfelei Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic voltak.

Kép forrása: twitter.com / #AusOpen

A hozzászólások le vannak zárva.