Aus. Open: Babos szoros mérkőzésen jutott a második fordulóba

Babos Tímea két szoros szettben, 7-6, 7-6-ra nyert az őt a világranglistán nyolc hellyel megelőző tunéziai Ons Jabeur ellen az Australian Open első fordulójában.

Az első játszmában mindkét teniszező 9 nyerőt és 18 ki nem kényszerített hibát ütött, valamint 42-42 pontot szerzett. A lényeges különbséget Jabeur öt breaklabdája jelentette, amelyeket Timi szerencsére hárított, majd a rövidítésben ő bizonyult jobbnak.

A második játszmát a magyar lány kezdte jobban és 4-0-ás előnyre tett szert, ellenfele azonban nem hagyta magát, és mindkét elveszített adogatójátékát visszanyerve 5-4-re fordított. 5-5-nél Timi ismét breakelt, de nem sikerült kiszerválnia a mérkőzést. Megint jöhetett a tie-break, ahol Babos ezúttal is magához tudta ragadni a kezdeményezést, és végül 7-6, 7-6-ra megnyerte a találkozót.

Baboson az egész mérkőzés során látszott a görcsös győzni akarás, a meccs végeztével pedig el is sírta magát. Következő ellenfele a torna ötödik kiemeltje, az amerikai Sloane Stephens lesz, aki 6-4, 6-2 arányban győzte le honfitársát, Taylor Townsend-et.

Australian Open, női egyes, 1. forduló:

Ons Jabeur – Babos Tímea – 6-7(5),  6-7(3)

Sloane Stephens (5) – Taylor Townsend – 6-4, 6-2

Kép forrása:

A hozzászólások le vannak zárva.