Nadal három meccslabdáról veszített Kyrgios ellen

2019. február 28.
by andF

Nick Kyrgios egy drámai és fordulatokban gazdag mérkőzésen, szetthátrányból fordítva nyert Rafael Nadal ellen az acapulcói torna második fordulójában.

Az ausztrállal kapcsolatban a teniszpályára nem illő viselkedés, az eltékozolni látszó pályafutás jut elsőként az eszünkbe. Az viszont vitathatatlan, hogy a világranglista 72. helyére visszacsúszott Kyrgios  fel tudja szívni magát a top ellenfelekkel szemben, és képes remek tenisszel előrukkolva meglepetéseket okozni. Ez történt Acapulcóban is.

Jól indult a találkozó Nadal számára, az első játszmában 3-2-nél breakelt, majd a következő 18 pontból 13-at megnyerve be is húzta azt. A szünetben Kyrgios ápolást kért, és az is benne volt a levegőben, hogy feladja a találkozót. Az ausztrál azonban úgy döntött, hogy harcolni fog, és egy teljesen más arcát mutatva tért vissza a pályára.

A második szett negyedik játékban egy varázslatos fonák nyesést ütött, majd a kilencedik játékban nagy küzdeni tudásról téve tanúbizonyságot négy breaklabdát is hárított. A játszma sorsáról a rövidítés döntött, melyben Kyrgios korán előnybe került, amit meg is tudott tartani – 7-6-al egyenlített.

A döntő játszmában sem született döntés a “rendes játékidőben”, bár Nadalnak ezúttal is megvoltak a lehetőségei. Kyrgios a hatodik játékban öt breaklabdát hárított, majd a viszonylag simán nyert adogatójátékokat követően ismét jöhetett a tie-break.

Az ausztrál tenyeres hibája után ezúttal Nadal került mini breakelőnybe, majd a saját adogatásait követően három meccslabdához jutott. A spanyol azonban ezúttal sem tudta megtörni ellenfelét, és miután Kyrgios 6-6-ra módosította az állást, Nadal meglepő kettős hibájának és hosszúra ütött fonákjának köszönhetően végül ő nyerte a három órán és két percen át tartó találkozót.

Kyrgios következő ellenfele Stan Wawrinka lesz, aki 32 nyerőt ütve, két játszmában nyert az amerikai Steve Johnson ellen.

ATP 500, Acapulco, második forduló:

Rafael Nadal (1) – Nick Kyrgios – 6-3, 6-7(2), 6-7(6)

Steve Johnson – Stan Wawrinka – 6-7(5), 4-6

Kép forrása: eurosport.com/ Reuters

A hozzászólások le vannak zárva.