Kiesett Novak Djokovic Indian Wells-ben!

A jelenlegi világelső, a torna ötszörös bajnoka nagy meglepetésre kikapott a harmadik fordulóban a rutinos Philipp Kohlschreibertől.

Novak Djokovic (1.) és a német Philipp Kohlschreiber mérkőzésének helyi idő szerint még hétfő este véget kellett volna hogy érjen, ám a mérkőzés első játéka után esni kezdett Indian Wells-ben, s aznap már nem is tértek vissza a felek a pályára. Egy lejátszott game ide vagy oda a találkozó gyakorlatilag a másnap délutáni program során kezdődött el.

Az elmúlt 5 évben még szettet sem tudott nyerni Djokovic ellen a német. Most rögtön nyert kettőt is!
Kép forrása: express.co.uk

A tét a legjobb 16 közé kerülés volt, s természetesen mindenki a szerb világelsőt várta győztesnek, nemcsak ezen a meccsen, hanem úgy en block az év első Masters-tornáján, kiindulva abból, milyen játékra volt képes Rafael Nadal ellen az Australian Open döntőjében. Amit ott nyújtott Djokovic, az alapján már azt gondolhattuk, hogy ez a pasas nem is ember, azonban a mostani mérkőzésen kiderült, hogy mégis az: neki is lehetnek rossz napjai. Ez is az volt, illetve német ellenfele sem bal lábbal kelt fel aznap. Mindezek folyományaként Kohlschreiber két 6/4-es szettben nyert 96 percnyi játék után.

A világranglista e heti 39. helyezettje nem éppen rövid karrierje során először győzött le világelsőt, annak köszönhetően, hogy ő használta ki jobban a break-labdákat. Ennek főleg az első szettben volt következménye, hiszen ekkor Djokovic mind a négy lehetőségét elszalasztotta, míg Kohlschreiber kettőből egyet. A második játszmában azonban kinyílt az olló, de a német felé nagy meglepetésre. 5/2-re is vezetett, s ha valaki számára innen még szokott lenni visszaút, az pont a szerb, a feltápászkodás azonban egy vissza-break-nél véget is ért.

Idestova már 10 éve, hogy Kohlschreiber le tudta győzni Djokovicot, erre ugyanis legutóbb a 2009-es Roland Garros harmadik körében volt képes, a 2014-es US Openen lejátszott meccsük óta pedig még szettet sem tudott elvenni tőle. Egészen eddig a találkozóig.

A németnek az elcsúsztatott mérkőzés miatt szerdán újra játszania kell, mégpedig az újra jó formának örvendő Gael Monfils (18.) ellen. Az alábbi mérkőzéseket játsszák majd a negyeddöntőbe jutásért:

Kohlschreiber – Monfils
Dominic Thiem (7.) – Ivo Karlovic
Milos Raonic (13.) – Jan-Lennard Struff
Yoshito Nishioka – Miomir Kecmanovic (lucky loser)

…és igen, közölük fog valaki bejutni a döntőbe.

A kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com