Alpesi döntőt rendeznek a Kaliforniai Sivatagban

Dominic Thiem és Milos Raonic pótolta a show-t az elmaradt “Fedal” meccs árnyékában Indian Wellsben. Az osztrák lesz majd Roger Federer ellenfele a vasárnapi döntőben.

Rafael Nadal (2.) visszalépése miatt csak az egyik elődöntőt rendezték meg szombaton az év első Masters-tornáján, Indian Wellsben. A 9 millió dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna első finalistája így a spanyol klasszis nagy vetélytársa, Roger Federer (4.) lett úgy, hogy neki még játszania sem kellett ezért. A szintén klasszis svájci pedig hátradőlve nézhette lehetséges döntős ellenfelei összecsapását Dominc Thiem (7.) és Milos Raonic (13.) között.

Olyan szoros meccs volt, hogy Raonic egyetlen egy gyengébb pillanata végzetesnek bizonyult.
Kép forrása: sportsnet.ca

Nyilván mindenki nagyon szerette volna megnézni nem csak a helyszínen hanem en block világszerte a tenisztörténelem egyik legnagyobb párharcának újabb fejezetét, ám a minőséget az osztrák és a kanarai is tudták pótolni a maguk nemében. Rendkívül szoros ütközet kerekedett a két egyszeres Grand Slam-döntős között, melyből végül az osztrák teniszező jött ki győztesen. Ehhez elég volt egyszer elvennie a kanadai stabil adogatását. Raonic igencsak aktív hálójátékának köszönhetően 58 nyerővel zárta a találkozót, ám a döntőjátszma azon egy játéka, melyben elvette Thiem a szerváját, döntőnek bizonyult. “A Dominátor” egyébként élete egyik legjobb teljesítményét tette le kemény pályán. Az első két szettet, melyek rövidítésben dőltek el, úgy játszotta le, hogy mindössze három (!) ki nem kényszerített hibát vétett, a nyitójátszmában pedig egyet sem! A Roland Garros tavalyi döntőse közel két és félórát töltött a pályán – 7/6(3) 6/7(3) 6/4-re nyert.

Ez a roppant precíz de egyben roppant éles játék feladhatja a vasárnapi döntőre Federernek a leckét, aki hatodik Indian Wells-i trófeájáért száll majd harcba.

A kiemelt kép forrása: desertsun.com