ATP Doha: Federer 405 nap után győzelemmel tért vissza

2021. március 10.
by Diapolo

Roger Federer remek győzelemmel tért vissza a több, mint egy éves kihagyását követően Dohában.

Első mérkőzését játszotta Roger Federer a tavalyi Australian Open óta, a svájci legenda 405 nap után játszott újra tétmérkőzést, ám a kihagyás után sikerrel tért vissza a teniszpályára, ahol a rajongók mellett saját magának is biztató jeleket küldött, hiszen úgy tűnik, jó formában várja a szezon további tornáit.

A svájci első ellenfele a brit Dan Evans volt, a világranglista 28. helyezettje pedig nem adta könnyen magát, próbálta megnehezíteni Federer dolgát az egész mérkőzés során. Az első szettben mindketten őrizték szervájukat, így a tiebreak döntött, ahol Federer volt az erősebb, harmadik játszmalabdáját kihasználva előnybe került.

A második játszmában Evans tartotta jó játékát, remek százalékban hozta a pontokat az első szervája mögött, ami kifizetődött, a szett közepén egy alkalommal el tudta venni Roger Federer adogatását, ami elég volt az egyenlítéshez.

A döntő játszma a korábbiakhoz hasonlóan folytatódott, 5-5-ig nem engedték ki a szervájukat a kezükből, de ezt követően már csak a svájci tudott játékot nyerni, így 7:6, 3:6, 7:5 arányban nyert, és jutott a következő fordulóba.

Federer a harmadik fordulóban Basilashvili ellen játszik majd, eddigi egyetlen mérkőzésüket az Australian Openen 2016-ban a svájci játékos nyerte.

A kép forrása: atptour.com