WTA Brisbane – Sharapova győzelemmel tért vissza

Maria Sharapova sérüléséből felépülve négy hónap kihagyás után lépett pályára, és sima győzelemmel zárta első mérkőzését. A hazaiak közül Barty és DellAcqua is továbbjutott.

Sharapova augusztus óta nem teniszezett vállsérülése miatt, így bizonytalan volt, milyenre sikerül majd a visszatérése. A kétkedőkre azonban hamar rácáfolt a harmadik kiemelt, ugyanis sima 6:3, 6:0-ás győzelemmel kezdte a tornát a francia Garcia ellen. Sharapovának nyolc szervajátéka során egyszer sem kellett breaklabdával szembenéznie, ellenben ellenfele adogatását négy alkalommal is elvette. A második játszma mindössze 25 percig tartott. Sharapova következő ellenfele az ausztrál Barty lesz, aki drámai selejtezős meccsét követően ezúttal két játszmában, 6:3, 7:5 arányban búcsúztatta Daniela Hantuchovát.

Nem volt könnyű dolga a 4. kiemelt Jankovicnak Francesca Schiavone ellen: az első, 6:2-re megnyert játszma után a másodikban 4:2-es hátrányba került a szerb teniszező, és a későbbiekben mérkőzéslabdát is hárítania kellett, de végül rövidítésre mentette a szettet amit meg is nyert. A másik három pályára lépett kiemelt egyaránt könnyű sikert aratott: az 5.  Kerber a fiatal francia Mladenovic ellen nyert 6:2, 6:2-re, Suarez Navarro (8.) Hsieh Su-Wei ellen diadalmaskodott 6:2, 6:1-re, Cibulkova pedig Watsont küldte haza egy 6:4, 6:3-as mérkőzésen.

Pavlyuchenkova és Kanepi is továbbjutott, csakúgy, mint a hazai DellAcqua, aki a kazah Voskoboeva ellen nyert egy három játszmás mérkőzést (3:6, 6:2, 6:3). Az ausztrál győzelmének köszönhetően a 2. kiemelt Azarenka ellen léphet majd pályára a második fordulóban.

Eredmények:

Kanepi – Panova – 6:3, 6:7, 6:2

Cibulkova – Watson – 6:4, 6:3

Jankovic – Schiavone – 6:2, 7:6

Suarez Navarro – Hsieh – 6:2, 6:1

DellAcqua  Voskoboeva – 3:6, 6:2, 6:3

Barty – Hantuchova – 6:3, 7:5

Pavlyuchenkova – Kudryavtseva – 7:6, 4:6, 6:3

Sharapova – Garcia – 6:3, 6:0

Kerber – Mladenovic – 6:2, 6:2

 

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com

 

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.