ATP Sydney: az első kiemelt és a címvédő játsszák a döntőt

Az első helyen kiemelt Juan Martin Del Potro és a címvédő Bernard Tomic részvételével zajlik majd a sydney-i ATP 250-es verseny döntője.

Del Potro tornagyőzelemmel indíthatja a szezont Forrás: atpworldtour.com

Del Potro tornagyőzelemmel indíthatja a szezont
Forrás: atpworldtour.com

A világranglista 5. helyén álló Del Potro ellenfele az orosz Tursunov volt, akit 6:4, 6:2 arányban sikerült felülmúlnia, és bejutott  karrierje 25. ATP tornadöntőjébe. Tandil tornya 86%-ban nyert pontot az adogatásainál, és 5-ből 3 breaklabdát kihasználva 1 óra 4 perc alatt fejezte be a mérkőzést. Pályafutása 18. ATP tornagyőzelmének megszerzésében majd a címvédő és hazai környezetben játszó Bernard Tomic próbálhatja megakadályozni, aki a selejtezőből felkerülő ukrán Stakhovsky ellen vívta ki a döntőbe jutást.

Nem kezdődött jól a meccs Tomic számára, az első játszma egy-egy breaket hozott, így a rövidítés döntött, melyben az ukrán volt a jobb – szetthátrányba került a címvédő. A második szett is szorosan alakult, összesen egy breaklabdát látott a közönség, melyet nagy örömükre kedvencük harcolt ki és értékesített az utolsó pillanatban – 7:5 Tomicnak. A döntő játszmában már mindkét játékosnak megvolt a maga lehetősége, Tomicnak 5 is, melyekből kettőt használt ki, így végül 6:7, 7:5, 6:3-ra nyert.

Del Potro és Tomic eddig egy alkalommal találkozott egymással, mégpedig tavaly Washingtonban, ahol az argentin nem csak a Tomic elleni mérkőzést, hanem a tornát is megnyerte.

A kiemelt kép forrása: apiainternational.com.au