Babosék szettelőnyben voltak, de elbuktak

A Groenefeld/Peschke páros győzelmével zárult a Párizsban rendezett Open GDF Suez páros versenye, Babos Tímeának Sydney után nem sikerült újabb Premier kategóriájú WTA tornagyőzelemmel megörvendeztetnie a magyar szurkolókat .

Sydney után sajnos nem jött össze az idei második tornagyőzelem Forrás: ggpht.com

Sydney után sajnos nem jött össze az idei második tornagyőzelem
Forrás: ggpht.com

Persze nemcsak a magyarok lehetnek csalódottak, Timi partnere ugyanis a francia Mladenovic volt a versenyen.

A mérkőzés Babos Tímea adogatásával kezdődött, amit sikerült is hoznia. Nem járt viszont ilyen sikerrel Mladenovic, 1:1-es állásnál breakelni tudott a Groenefeld/Peschke duó. Előnyüket egészen 4:3-as vezetésükig megőrizték, ám ekkor Timiék három breaklabdához jutottak, melyek közül a harmadikat sikerült is értékesíteni, így egyenlő lett az állás. Ezt követően a fogadók már nem tudtak érvényesülni, a szett sorsáról a tie-break döntött. A rövidítés legelején sikerült előnybe kerülniük Timiéknek, melyet meg is tartottak és 6:3-nál három játszmalabdához jutottak. Ellenfeleik kettőt hárítottak adogatóként, majd Mladenovic a játszma megnyeréséért szerválhatott, de ezt is hárította a lengyel/cseh páros. Végül 8:7-es állásnál összességében az ötödik játszmalabdát már sikerült értékesíteniük, így 7:6(7)-re Babosék nyerték az első játszmát.

A második játszma rögtön egy breakkel indult, melyet Babosék követtek el, előnyüket viszont nem sikerült sokáig tartani: a hatodik játékban Timi három kettős hibát is ütött, ezzel pedig egyenlő lett az állás. Ezután rögtön két lehetősége is volt a Babos/Mladenovic duónak, hogy visszaszerezzék az előnyüket, de nem tudtak élni velük, aminek meg is lett a böjtje: Mladenovic is gyengén adogatott, így 3:1-es előnyről 3:5 lett az állás, Groenefeld pedig a játszma megnyeréséért szerválhatott. A német játékos igyekvését azonban nem koronázta siker, Timiék még időben összekapták magukat és visszabreakeltek. A mentális előny ezzel ismét Timiéknél volt, de az adogatás továbbra sem ment a magyar lánynak: Groenefeldék fogadóként tudták megnyerni a második játszmát, így következhetett a mindent eldöntő, tíz nyert pontig tartó tie-break. A rövidítésben repkedtek a minibreakek, hol az egyik, hol a másik páros volt előnyben, a végén aztán Groenefeld és Peschke örülhetett, miután 9:5-ös vezetésnél rögtön az első mérkőzéslabdájukat ki tudták használni.