WTA: Párizsban is orosz hölgy nyerte a tornát

2014. február 3.
by admin

A harmadik helyen kiemelt olasz Sara Errani, és az orosz Anastasia Pavlyuchenkova játszotta a Párizsban megrendezett WTA Premier torna döntőjét.

Errani a végére elfáradt Forrás:www.thehindu.com

Errani a végére elfáradt
Forrás:www.thehindu.com

Óriási csatát, és egy kisebb “hullámvasutazást” hozott a párizsi WTA torna vasárnapi döntője. A mérkőzést az orosz hölgy kezdte jobban, gyorsan elhúzott 3-1-re, majd innen kezdődött a már említett hullámvasutazás. A következő hét játékot Errani nyerte, ezzel behúzta az első játszmát 6-3-ra, és a másodikban is meglépett 2-0-ra. Majd fordult a kocka, és Pavlyuchenkova nyert hét játékot, amivel az övé lett a második szett (6-2), és a harmadikban is ő vezetett 1-0-ra. Hogy ne unatkozzon a közönség, ismét Errani percei következtek, és elhúzott 3-1-re, de a mérkőzésnek (és persze hullámvasutazásnak) még nem volt vége. A szombati, Cornet elleni meccsen három órát a pályán töltő Errani elkészült az erejével, és az egész meccsen keményen játszó (és nem mellesleg 48 nyerőt ütő) Pavlyuchenkova nyerte az utolsó öt játékot, és ezzel a  döntő játszmát 6-3 arányban.

Az orosz hölgy sikerével élete hatodik, és egyben legnagyobb tornagyőzelmét aratta. Pavlyuchenkova érdemeit emeli, hogy a tornán négy kiemeltet is legyőzött (Suarez-Navarro, Kerber, Sharapova, és most Errani). akik közül hárman top 10-es játékosok. Az orosz játékos tornagyőzelmének további érdekessége, hogy mind az öt mérkőzését három játszmában nyerte, ezek közül négyben szetthátrányból fordított.

Anastasia Pavlyuchenkova (orosz) – Sara Errani (olasz, 3.) 3-6 6-2 6-3

Kiemelt kép forrása: twitter.com/wta