ATP: A mai nap összefoglalója

2014. február 5.
by Írókéz

Mindhárom férfi torna helyszínén megkezdődtek a küzdelmek. Az első forduló szolgált néhány kisebb meglepetéssel.

Montpellier

Albano Olivetti forrás: www.lalsace.fr

Albano Olivetti
forrás: www.lalsace.fr

A francia kisvárosban két magyar illetőségű játékos is pályára lépett. A magyar szálat az adta, hogy Fucsovics Márton két legutóbbi legyőzőjéről van szó. Egyébként mindkét fiú francia.

Vincent Millot, aki az AusOpenen akadályozta meg fiunkat a főtáblára kerülésben, ezúttal alulmaradt a szintén francia, csodálatos Mannarino-tól. Albano Olivetti viszont, aki ennek a versenynek a selejtezőjében ejtette ki Marcit, a főtáblán is győzelmet aratott. Új seprű jól seper, áldozata Kenny de Schepper, a holland teniszező volt.

A francia házirangadón az esélytelenebb Marc Gicquel legyőzte Michel Llodrát, Istomin és Herbert pedig érvényesítette a papírformát.

Eredmények:

FT Denis Istomin 67
Marsel Ilhan45
FTVincent Millot44
Adrian Mannarino 66
FTMichael Llodra46 4
Marc Gicquel 67 7
FTKenny De Schepper66 24
Albano Olivetti 47 76
FT Pierre-Hugues Herbert 66
Andres Artunedo43 

 

Zágráb

Ivo Karlovic forrás: www.pba-online.net

Ivo Karlovic
forrás: www.pba-online.net

Ahogy Franciahonban, úgy a horvát fővárosban is több hazai játékos választotta a helyi versenyt. Meglepetésről nem számolhatunk be. A szerb házirangadón a Davis Kupa csapattag Lajovic legyőzte a Baghdatis selejtezős kiejtésével hírnevett szerzett 19 éves Krstint, Phau, Berrer és Lacko is hozták a papírformát fiatal ellenfelükkel szemben.

A nap legérdekesebb mérkőzése a két nehézbombázó, a nemrégiben David Ferrert oktató Daniel Brands és a hazai versenyen vért Ivo Karlovic között zajlott. Ahogy várni lehetett, nagy szervák és szoros szettek jellemezték az összecsapást, amelyből a lehető legkisebb különbséggel Karlovic került ki győztesen.

Eredmények:

FT Dusan Lajovic 66
Pedja Krstin23
FT Bjoern Phau 66
Ante Pavic34
FT Lukas Lacko 66
Jan-Lennard Struff44
FT Michael Berrer 636
Borna Coric464
FTDaniel Brands7 756 3
Ivo Karlovic 6 477 7

 

Aljaz Bedene forrás: www.aljazbedene.si

Aljaz Bedene
forrás: www.aljazbedene.si

Vina del Mar

A chilei versenyen a számos latin párharc mellett sor került egy olyan mérkőzésre, amelyen egyik fél sem valamelyik latin országot képviselte. Ezen a találkozón a szlovén Aljaz Bedene három szettben legyőzte a francia Stephane Robert-t, akinek így teljesen értelmetlen volt tízezer kilométert utaznia, ezt az eredményt valószínűleg Montpellier-ben is produkálni tudta volna, de hát a jó Stephane útjai kifürkészhetetlenek.

Guillermo Garcia-Lopez 2 óra 40 perces csatában tudott Julian Reister fölé kerekedni. Ez volt a 30 éves spanyol matador 197. győzelme a Tour-on. Ha jól megy neki, a héten meglehet a 200. diadal is. Megemlítendő még Pablo Carreno Busta, a tavalyi év legtöbbet fejlődött játékosának győzelme a nagy öreg Pippo Volandri ellen.

Eredmények:

FT Guillermo Garcia 366
Julian Reister644
FT Aljaz Bedene 266
Stephane Robert633
FTPablo Cuevas34
Federico Del Bonis 66
FT Paolo Lorenzi 66
Alejandro Gonzalez21
FT Martin Alund 66
Albert Ramos34
FTFilippo Volandri061
Pablo Carreno 636
FT Taro Daniel 66
Thomaz Bellucci33
FT Santiago Giraldo 66
Ruben Ramirez42

 

A kiemelt képen Guillermo Garcia-Lopez látható. Forrás: evc-wp01.s3.amazonaws.com