ATP: Cilic két, Monfils három szettben jutott tovább

A héten három ATP 250-es torna is zajlik, Európában fedett pályán, Chileben pedig salakon folyik a játék.

Montpellier

Jarkko Nieminen Forrás: jarkkonieminen.fi

Jarkko Nieminen
Forrás: jarkkonieminen.fi

Bejutott a második fordulóba a tavalyi elődöntős Jarkko Nieminen, aki mindhárom eddigi szereplése alkalmával legalább a legjobb nyolcig jutott. Az első játszmát ugyan 6:4-re elveszítette Nedovyesov ellen, de ezt követően 6:2-re nyerte a másodikat, majd a döntő szett 4:4-es állásánál ellenfele vállsérülés miatt feladta a találkozót.

Nyert a világranglista 50. helyén álló Sousa is, aki szintén szetthátrányba került a német Kamke ellen. A portugál végül 1 óra 44 perc alatt 3:6, 6:1, 6:4-re megnyerte a mérkőzést, ami első 2014-es győzelme volt a touron.

Sousa következő ellenfele Gael Monfils lesz, aki  6:4-re megnyerte az első játszmát a friss Australian Open páros bajnok Kubot ellen, a másodikat viszont ugyanilyen arányban elveszítette. A döntő játszma már ismét az ötödik kiemelt franciáé lett (6:3), aki összesen tizenegy ászt is ütött a mérkőzésen.

Eredmények:

Sousa – Kamke – 3:6, 6:1, 6:4

Nieminen – Nedovyesov – 4:6, 6:2, 4:4 – feladta

Monfils – Kubot – 6:4, 4:6, 6:3

Brown – Gabashvili – 4:6, 6:1, 7:6

Zágráb

A címvédő Marin Cilic 6:4, 7:5-el  jutott túl a szerb Lajovicon, aki a Davis Kupán el tudott venni egy játszmát Wawrinkától. Lajovic a második játszmában vissza tudott jönni breakhátrányból és 4:4-re módosított az állást, 6:5-ös Cilic vezetésnél viszont ismét elbukta a sajátját. Cilic következő ellenfele biztosan egyik honfitársa lesz a 4. kiemelt Dodig, vagy pedig az első fordulóban negyvennégy ászt ütő Karlovic személyében.

Daniel Evans Forrás: atpworldtour.com

Daniel Evans
Forrás: atpworldtour.com

Andrey Golubev a múlt héten mindkét egyéni meccsét megnyerte Belgium ellen, ezzel továbbjuttatta Kazahsztánt a következő körbe, ahol majd Svájccal találkoznak. Szerdán az ATP touron is megszerezte első győzelmét, 2 óra 22 perc alatt 7:6, 4:6, 7:6 arányban múlta felül a román Hanescut. Golubev tíz breaklabdából nyolcat is hárítani tudott, a következő fordulóban pedig Kohlschreiber ellen játszik majd.

Dudi Sela meglepetésre búcsúztatta a hatodik kiemelt Lukas Rosolt. A világranglista 78. helyén álló izraeli háromszor vette el ellenfele adogatását és 6:3, 7:6 arányban megnyerte a mérkőzést. Sela a szezont Chennaiban kezdte, ahol egészen a negyeddöntőig jutott.

Jan Hajek nem örülhetett sokáig honfitársa, Stepanek visszalépésének (saroksérülés), ugyanis a helyére beugró szerencsés vesztes Evans 6:3, 6:1-re legyőzte őt. A világranglista 147. helyén álló brit teniszező pályafutása során először jutott be a második körbe Zágrábban. Továbbjutott a selejtezőből feljutó orosz Kuznetsov is, aki a 2008-as győztes Stakhovsky ellen nyert 6:4, 7:6-ra. A 22 éves Kuznetsov először nyert ATP tour meccset július óta, akkor szintén Stakhosky esett áldozatául a gstaadi torna első fordulójában.

Eredmények:

Evans – Hajek – 6:3, 6:1

Sela – Rosol – 6:3, 7:6

Kuznetsov – Stakhovsky – 6:4, 7:6

Golubev – Hanescu – 7:6, 4:6, 7:6

Cilic – Lajovic – 6:4, 7:5

A kiemelt kép forrása: pix123.com