Fed-kupa, Világcsoport: Németország és Ausztrália már a négy között

2014. február 9.
by admin

A Magyarországon zajló Fed-kupa küzdelmekkel párhuzamosan a Világcsoportban, és a Világcsoport II-ben is zajlanak az események.

Már megszokhattunk, hogy a Davis-kupa, illetve Fed-kupa küzdelmeit nem csak a teniszt kedvelő közönség, de maguk a játékosok is szeretik félvállról venni. Az oroszok, olaszok és az amerikaiak is B csapattal álltak ki, de más ország válogatottjaiból is hiányoztak a legnagyobb játékosok.

Az ausztrál hölgyek így ünnepelték győzelmüket Forrás: twitter.com/fedcup

Az ausztrál hölgyek így ünnepelték győzelmüket
Forrás: twitter.com/fedcup

A világcsoport negyeddöntői közül az Ausztrália – Oroszország összecsapás dőlt el a leghamarabb. Köszönhetően az időeltolódásnak, illetve az oroszok B, illetve bocsánat, D csapatának, akik nem voltak egy szinten a hazaiakkal. Az első napon Dellacqua Khromacheva, Stosur pedig Kudermetova ellen játszott, és a két orosz mindössze hat játékot tudott nyerni a két mérkőzésen. Csak érdekességként jegyeznénk meg, hogy a két orosz a világranglista 241. és 650. helyén található, miközben öt top 30-es játékossal is rendelkeznek… A második napon az oroszok előrántották az aduászt, a világranglista 158. helyén található Victoria Kant, aki “csak” 6-2 6-3 arányban kapott ki Stosurtól, és ezzel el is dőlt párosítás. Az ausztráloknál még a Barty, Dellacqua kettős megnyerte a párost is, ezzel kialakítva a 4-0-ás végeredményt. Ausztrália győzelmével 1993 után jutott ismét a Fed-kupa elődöntőjébe.

Ausztrália ellenfele a szlovákokat verő Németország lesz az elődöntőben. A németek Pozsonyban vendégeskedtek, és némi meglepetésre, vagy inkább meglepően könnyedén jutottak tovább. Az első mérkőzésen az Australian Openen döntőt játszó Cibulkova, és Petkovic játszottak. A szlovák hölgy az első megnyert játszma után a másodikban mérkőzéslabdához jutott, de Petkovic innen fordított, és nyert 2-6 7-6 6-2 arányban. A szombati nap másik mérkőzésén a világranglista kilencedik Kerber Hantuhova ellen nyert 7-6 6-1-re, és ezzel a német hölgyek már 2-0-ás előnyre tettek szert. Nem sok esély maradt a szlovákoknak a fordításra a vasárnapi napon, de a hazai közönség reménykedett, hogy Cibulkova az előző hetekben mutatott játékával rukkol majd elő. Nos a szlovák hölgy valóban nem játszott rosszul, de meg sem közelítette az Ausztráliában megcsodált támadó teniszét, és ez most Angelique Kerber ellen kevés volt. A német játékos 6-3 7-6 arányban tudott nyerni, és ünnepelhette Németország elődöntőbe jutását, ahova legutóbb 1995-ben tudott bejutni. A szlovákok egy páros győzelemmel még 3-1-re szépítettek, a negyedik egyes mérkőzést nem játszották le.

Az Egyesült Államok – Olaszország (jelenleg 0-2) az időeltolódás, a Spanyolország – Csehország (jelenleg 1-0) pedig az esőzések miatt még nem ért végett.