Monfils lett Montpellier bajnoka

Gael Monfils győzelmével zárult a Montpellier-ben rendezett ATP 250-es torna. Az ötödik kiemelt honfitársát, a címvédő Richard Gasquet-t győzte le a döntőben 6:4, 6:4-re.

Monfils mai győzelmével  6:4-re módosította az egymás elleni mérlegüket Forrás: atpworldtour.com

Monfils mai győzelmével 6:4-re módosította az egymás elleni mérlegüket
Forrás: atpworldtour.com

A mérkőzés elején óvatosan kezdett minkét játékos, majd ezt követően Monfils magasabb fokozatra kapcsolt és elkezdett belegyorsítani a labdamenetekbe, mint ahogyan azt a torna korábbi mérkőzésein is tette. Ez láthatóan megzavarta ellenfelét, mivel 3:3-as állásnál Gasquet ajándékpontjainak is köszönhetően Monfils breaklabdához jutott, melyet sikerült is kihasználnia. A játszmát 5:4-nél gond nélkül kiszerválta, így szettelőnybe került az esélytelenebbnek számító francia.

A második játszmában is Gasquet kezdte az adogatást, és rögtön az első játékban breaklabdákkal kellett szembenéznie, melyeket sikerült hárítania és ha nehezen is, de megnyerte a játékot. 3:3-as állásnál ismét nehezen tudta hozni az adogatását az első kiemelt, 4:4-nél viszont némileg váratlanul elbukta a szervajátékát, miután kétszer is hibázott a hálónál. Monfilsnak ezúttal sem remegett meg a keze, és kiszerválta a mérkőzést – 6:4, 6:4 lett a végeredmény.

Gasquet a második játszmában már hat nyerőt is ütött fonákból, míg az első játszmában egyszer sem sült el legendás ütése, az eredményen azonban ez nem változtatott. Monfils 28 első adogatásából 26 pontot szerzett és kilenc ászt is ütött, így megérdemelten szerezte meg pályafutása ötödik tornagyőzelmét (a 21. döntőjén). A világranglista 30. helyén álló Monfils pályafutása során másodszor tudta megnyerni a tornát, 2010-ben Ivan Ljubicic ellen diadalmaskodott a döntőben. 2014-ben Nadalon kívül még mindig nem tudta senki sem legyőzni a franciát, a következő héten azonban újabb kihívás elé néz majd, mivel Rotterdamban az első fordulóban a címvédő és első kiemelt Del Potro lesz az ellenfele.

Végeredmény:

Monfils – Gasquet – 6:4, 6:4

A kiemelt kép forrása: lefigaro.fr