Fed-kupa, Budapest: Hollandia és Románia küzdhet a feljutásért

2014. február 10.
by admin

A tegnapi nappal véget értek a budapesti Fed-kupa küzdelmei. A tizenhat csapatos tornán Magyarország az előkelő ötödik helyet szerezte meg, Románia és Hollandia pedig a Világcsoport II. kapujában. 

Románia boldog csapata

Románia boldog csapata

Hollandia és Románia küzdhet a Világcsoport II-be való feljutásért, miután mindkét csapat 2-0 arányban nyerte a tegnapi összecsapását. Hollandia az Azarenka nélkül felálló Fehéroroszokkal csapott össze, és mind Hogenkamp, mind pedig Bertens nyerni tudott az előkelőbb helyen rangsorolt ellenfeleik ellen. Hollandia ezzel elmondhatja, hogy mind a 11 mérkőzését megnyerte, ami nem kis bravúrnak számít egy ilyen tornán. A másik továbbjutó a torna legerősebb csapata, Románia lett. A román hölgyek épp a magyarokat előzték meg csoportjukban, az ukránok pedig mindenféle erőlködés nélkül utasították magunk mögé az Ausztria, Szlovénia, Izrael hármast. Az összecsapást végül két sima meccsen a románok nyerték, akiknek elég jó esélyük van a Világcsoport II-be való feljutáshoz.

Szintén vasárnap rendezték a helyosztókat is, ahol Magyarország Izrael ellen küzdhetett az ötödik helyért. A magyar csapatban Babos Tímea helyett Szlavikovics Szabina játszott, és a fiatal hölgy nagyon szépen helytállt. Bár az egyes mérkőzésén szoros csatában alul maradt Lankrival szemben, a párosban Jani Réka-Luca oldalán győzelemnek örülhetett. Hogy teljes legyen az öröm, a párost megelőzően Jani megnyerte az egyes mérkőzését is, ezzel 2-1 arányban legyőzték az izraelieket. Szép volt lányok, köszönjük ezt a szép hetet!