ATP Rotterdam: Berdych és Del Potro is bejutott a nyolc közé, Gasquet búcsúzott a tornától

A címvédő Del Potro és Tomas Berdych is bejutott a negyeddöntőbe a Rotterdamban zajló ATP 500-as tornán, kiesett viszont a zágrábi döntős Tommy Haas, akinek túl nagy falat volt az ifjú lengyel Janowicz. Haas sorsára jutott Gasquet is, őt a német Kohlschreiber intézte el.

delpotro rotterdam2

Egy újabb győzelem a tarsolyban
Forrás: abnamrowtt.com

Juan Martin Del Potro két játszmában, 6:2, 7:6-ra győzte le a francia Paul-Henri Mathieu-t. Az első játszma legelején breakelőnybe került az argentin, melyet később növelni is tudott így 6:2-vel hamar szettelőnybe került. A második játszmában már összeszedettebben játszott a francia, hozta az adogatójátékait, sőt, 6:5-ös vezetésénél két szettlabdája is volt, melyeket azonban Del Potro hárított. A rövidítésben már nem volt kérdés, ki lesz a győztes, Del Potro 6:1-es vezetésnél öt mérkőzéslabdához jutott, és a másodikat Mathieu adogatásánál ki is használta. Del Potro 10-1-re módosította rotterdami mérlegét – tavalyi győzelmét megelőzően is döntőt játszott, amit azonban elveszített Federer ellen. Azokon a tornákon, melyeken első kiemeltként szerepelt, zsinórban 23 meccset tudott nyerni a világranglista negyedik helyén álló argentin – ez a mennyiség öt tornagyőzelmet jelent.

Del Potro a következő fordulóban a lett Gulbis ellen játszik majd, aki Dimitrovot búcsúztatta. Gulbis 12 ászt ütött a mérkőzésen és ellenfele összes breaklehetőségét hárította, így alakult ki a 6:4, 7:6-os végeredmény. Gulbis 3:1-es hátrányban van Del Potroval szemben, ami az egymás elleni mérlegüket illeti, legutóbb épp itt Rotterdamban verte őt meg az argentin két játszmában.

A harmadik kiemelt Berdych majd a wimbledoni elődöntős Janowicz ellen játszik az elődöntőbe jutásért. A cseh Davis Kupa bajnok a francia Mahut ellen nyert 6:4, 6:3 arányban, Janowicz pedig Tommy Haast verte hasonlóan simán, 6:4, 6:4-re. Janowicz 18 ászt ütött és ellenfelének egyetlen breaklehetőséget sem engedélyezett a találkozón.

Kiesett a negyedik kiemelt Gasquet, aki már tegnap De Bakker ellen sem játszott túl jól, ma viszont két 7:5-ös szettben ki is kapott a német Kohlschreibertől.

Eredmények:

Gulbis – Dimitrov – 6:4, 7:6

Janowicz – Haas – 6:4, 6:4

Berdych – Mahut – 6:4, 6:3

Del Potro – Mathieu – 6:2, 7:6

Kohlschreiber – Gasquet – 7:5, 7:5

A kiemelt kép forrása: abnamrowtt.com