Murray-t meglepte a fiatal Thiem, Almagro szetthátrányból fordított

A héten zajló tornák  esti mérkőzésein Almagro, Hewitt és Lu is szetthátrányból fordított ellenfele ellen, Murray-től is elvettek egy játszmát.Rotterdam

Murray megdolgozott a továbbjutásért Forrás: abnamrowtt.com

Murray megdolgozott a továbbjutásért
Forrás: abnamrowtt.com

A második kiemelt Murray alaposan megszenvedett a 20 éves osztrák Thiem ellen. Remekül indult a skót számára a mérkőzés, hamar dupla breakelőnybe került, igaz, egyet visszavett ellenfele, de így is övé lett a játszma. A másodikban aztán bizonyította Thiem, hogy nem véletlenül tudta elvenni ellenfele adogatását, és 6:3-al kiegyenlített a szetteket tekintve. Murray a döntő játszmában már jobban odafigyelt, végül 6:4, 3:6, 6:3 arányban megnyerte a mérkőzést, melyet lenyűgöző labdamenetek és pazar ütések jellemeztek. Murray-nek 36 nyerővel és ellenfele remek egykezes fonákjával kellett szembenéznie, de végül hozta a kötelezőt. Thiem korábban kétszer jutott negyeddöntőbe az ATP Touron, tavaly Bécsben és Kitzbühelben jutott be a legjobb nyolc közé. Az osztrák teniszező a top125 legfiatalabb játékosa.

A játéknap másik mérkőzésén a hazai közönség előtt játszó Sijsling két sima szettben, 6:1, 6:2-re verte Michael Berrert.

Eredmények:

Murray – Thiem – 6:4, 3:6, 6:3

Sijsling – Berrer – 6:1, 6:2

 

Buenos Aires

Ferrer 11-re növelte a nyerősorozatát Buenos Airesben Forrás: atpworldtour.com

Ferrer ezúttal sem játszott meggyőzően
Forrás: atpworldtour.com

Nem kezdett jól a negyedik kiemelt Almagro, aki úgy bukta el az első játszmát honfitársa, Gimeno-Traver ellen, hogy mindössze egy pontot tudott nyerni fogadóként. A másodikban már sikerült breakelabdához jutnia, amit rögtön ki is használt, ezt a teljesítményt pedig a döntő játszmában még két alkalommal megismételte, így végül 1:6, 7:5, 6:4 arányban ő nyerte a mérkőzést. A 2011-es bajnok következő ellenfele a Dolgopolovot verő Chardy lesz, aki ellen 4:0-ás mérleggel rendelkezik a spanyol.

Az első kiemelt Ferrer bár két játszmában jutott tovább, ezúttal sem játszott meggyőzően, majdnem két órára volt szüksége ahhoz, hogy 6:4, 7:6-ra legyőzze Giraldot. Ferrer zsinórban a harmadik Copa Claro győzelmére hajt, ebben legközelebb majd az ötödik kiemelt Ramos igyekszik megakadályozni.

Eredmények:

Haase – Berlocq – 6:2, 6:7, 6:2

Chardy – Dolgopolov – 6:3, 3.6, 7:6

Almagro – Gimeno-Traver – 1:6, 7:5, 6:4

Ferrer – Giraldo – 6:4, 7:6

Ramos – Volandri – 6:2, 6:1

 

Memphis

Almagróhoz hasonlóan Hewitt is csak egy játékot tudott nyerni a nyitó játszmában, a következő kettőben azonban hatból ötször is breakelni tudta Baghdatist, így egy óra 31 perc alatt 1:6, 6:2, 6:0-ra megnyerte a találkozót. A harmadik kiemelt ausztrál negyedik memhphisi szereplésén  harmadszor jutott be a negyeddöntőbe, következő ellenfele a 35 éves amerikai Russell lesz.

Ivo Karlovic ezúttal sem fukarkodott az ászokkal, 19-et vágott be a második kiemelt Lopez ellen és 7:6, 6:4-el ki is ejtette őt. A negyedik kiemelt Lu is bajba került, ellene az amerikai Kudla tudta megnyerni az első játszmát, a következő körben pedig egy másik amerikaival, Kuznetsovval játszik majd, aki szintén hátrányból kapaszkodott vissza Kukushkin ellen.

Eredmények:

Kuznetsov – Kukushkin – 2:6, 6:3, 7:6

Lu – Kudla – 3:6, 6:3, 6:3

Hewitt – Baghdatis – 1:6, 6:2, 6:0

Karlovic – Lopez – 7:6, 6:4

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com