WTA: Kialakult a döntő párosítása Dohában

Kerber – Jankovic és Radwanska – Halep elődöntőket rendeztek a mai napon a Qatar Openen. Óriási meccseket, és magas színvonalú játékot hozott a két meccs, ahol a négy hölgy megmutatta, hogy miről is szól a tenisz.

Kerbernek jöhet az idei második döntő Forrás: www.sueddeutsche.com

Idén már a második döntőjét játszhatja Kerber
Forrás: www.sueddeutsche.com

A nap első elődöntőjét az ötödik kiemelt Jelena Jankovic, és a hatodik kiemelt Angelique Kerber játszotta. A két játékos egymás elleni mérlege 1-1-et mutatott, és most is nehéz volt megjósolni a győztes kilétét. Kerber komolyabb erőfeszítés nélkül, három cseh játékoson keresztül jutott a legjobb négy közé, míg Jankovic játékot is alig vesztve, a negyeddöntőben Kvitovát legyőzve száguldott be az elődöntőbe. Az első játszmában a német hölgy begyújtotta a rakétákat, és Jankovicnak esélyt sem hagyva 6-1-re nyerte a szettet. A második játszma viszont már igazi top kategóriás teniszt hozott. Mindkét játékos a maximumot nyújtotta, nem volt unalmas labdamenet. férfiteniszt láthattunk szoknyába bújtatva. A két-két breakkel tarkított második játszma végül csak a rövidítésben dőlt el, amit a német Kerber, egy hálón megpattanó labdának köszönhetően 8-6-ra nyert. Kerber ezzel idei második döntőjét játszhatja, és karrierje negyedik tornagyőzelméért küzdhet.

Kerber ellenfele a román Simona Halep lesz, aki egy fergeteges mérkőzésen nyert a lengyel Agnieszka Radwanska ellen. Az első játszmában Radwanska 5-2 arányban elhúzott, de innen Halep percei, hosszú percei következtek. A román hölgy zsinórban nyolc játékot nyert, és 7-5 3-0-ás vezetésre tett szert. Ekkor még Radwanska breakelni tudott, de a játék képe alapján nem volt kérdéses, hogy a bombaformában játszó Halep lesz a mérkőzés győztese. A román játékos végül 6-2 arányban nyerte a szettet, és jutott a döntőbe, ahol hetedik tornagyőzelméért csaphat össze Kerberrel.

Eredmények:

A. Kerber (német, 6.) – J. Jankovic (szerb, 5.) 6-1 7-6(6)

S. Halep (román, 7.) – A. Radwanska (lengyel, 2.) 7-5 6-2

Kép forrása: www.gsp.ro