Berdych lett a tornagyőztes Rotterdamban

2014. február 16.
by andF

Tomas Berdych nyerte a Rotterdamban rendezett ATP 500-as versenyt, miután a döntőben 6:4, 6:2 arányban legyőzte a múlt héten Zágrábban tornagyőzelmet szerző Cilicet.

Berdych mindig tud mosolyogni, ezúttal pedig oka is volt rá Forrás: atpworldtour.com

Berdych mindig tud mosolyogni, ezúttal pedig oka is volt rá
Forrás: atpworldtour.com

Berdych pontot tett eredménytelen időszakára az ATP touron, mivel a rotterdami döntőben két sima játszmában legyőzte Marin Cilicet. A világranglista hetedik helyén álló Berdych 16 hónapja nem tudott ATP versenyt nyerni, 2013 folyamán három döntőt is elveszített. Annak ellenére, hogy az elmúlt szezon során 23 versenyből 15-ben is a negyeddöntőig vagy annál tovább jutott, ő lett az egyetlen olyan játékos a top10-ben, akinek egyetlen tornagyőzelmet sem sikerült szereznie. Mostani győzelme a kilencedik volt pályafutása során húsz próbálkozásból, ezt megelőzően legutóbb 2012-ben nyert tornát Stockholmban Tsonga ellen.

Berdych már a mérkőzés elején megmutatta, hogy komoly bajnokaspiránsnak számít, miután a mérkőzés második játékában három breaklabdát is hárítani tudott, majd ezt követően neki sikerült elvenni ellenfele adogatását. A későbbiekben Berdych szervajátéka már egyszer sem forgott veszélyben, kilenc ászt ütve és a szervái mögött 76%-ban pontot nyerve a cseh játékos 75 perc leforgása alatt 6:4, 6:2-vel múlta felül Cilicet. Berdych húsz nyerőt ütött, Cilic viszont ennél kettővel több ki nem kényszerített hibát, ami megmutatkozik a végeredményben is.

Berdych 330 750$-al és 500 ranglistaponttal lett gazdagabb, amivel feljön majd a világranglista hatodik helyére. Cilic 149 135$-t keresett, melyhez 300 ranglistapont párosult – ezzel a teljesítményével Cilic holnaptól ismét top30-as játékosnak mondhatja majd magát. A jövő héten Cilic Delray Beachre próbálja meg átmenteni jó formáját, Berdych pedig legközelebb majd a február 24.-én kezdődő Dubai Duty Free Tennis Championshipen lép pályára, ahol tavaly egészen a döntőig menetelt.

Végeredmény:

Berdych – Cilic – 6:4, 6:2

A kiemelt kép forrása: sport.be