WTA: Simona Halep nyerte a dohai Premier 5 tornát

2014. február 16.
by admin

Két bombaformában játszó hölgy került a mai Qatar Open döntőjébe. Noha papírformáról nem lehetett beszélni, mégis az esélyesebbnek tartott román hölgy nyert két játszmában, és ünnepelhette idei első tornagyőzelmét. 

A hetedik kiemelt Simona Halep győzelmével fejeződtek be a Qatar Open idei küzdelmei.  A román hölgy úgy kezdte az Angelique Kerber elleni mérkőzését, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A meccs elején egyből elvette Kerber adogatását, és az egész játszma alatt nem sok esélyt adott német ellenfelének. Kerber hiába próbált meg mindent, keményen, és jól játszott, de a világranglista tizedik Halepnek mindenre volt válasza. A második játszma már szorosabban indult, de 2-2 után ismét jött egy Halep break, és ez elég is volt a mérkőzés végéig.

Kerber döntőbe jutásával 220 ezer dollárral, és 545 ranglista ponttal lett gazdagabb, és nem mellékesen feljött a világranglista nyolcadik helyére. A karrierje hetedik tornagyőzelmét ünneplő Halep pedig hétfőtől már a kilencedik lesz a világranglistán, és ezzel a játékkal a következő hónapokban akár az első ötbe is bekerülhet.

Eredmény: 

Simona Halep (román, 7.) – Angelique Kerber (német, 6.) 6-2 6-3

Kép forrása: www.ouest-france.fr