WTA beharangozó: Dubai és Rio de Janeiro

2014. február 17.
by admin

A következő héten két tornával folytatódnak a WTA sorozat küzdelmei. Rio de Janeiroban egy debütáló International torna, míg Dubaiban Premier a női teniszvilág javát felvonultató tornát rendeznek. 

Dubai 

Halep végigmegy a mezőnyön Dubaiban is? Forrás: www.gsp.ro

Halep végigmegy a mezőnyön Dubaiban is?
Forrás: www.gsp.ro

A 2001 óta megrendezésre kerülő tornán a három nagy hiányzón kívül (Li, Azarenka, Sharapova) ott lesz a női tenisz színe-java. Serena Williams az Australian Open után először lép pályára, köszönhetően a szervezőktől biztosított szabadkártyának. A harminckettes főtáblának, és a nyolc kiemeltnek köszönhetően már az első fordulóban olyan mérkőzéseket láthatunk, mint a Wozniacki – Lisicki, vagy éppen a Kerber – Ivanovic. Mindkét meccs akár Grand Slam negyeddöntőnek sem lenne utolsó. A torna legnagyobb esélyese a világelső Williams, de esélyes a győzelemre a címvédő Kvitova, vagy éppen a dohai tornán jól teljesítő Jankovic, Radwanska, Kerber, Halep négyes is.

Rio de Janeiro

Nekünk is van kiért szorítani a Rio Openen Forrás: hirek.sk

Nekünk is van kiért szorítani a Rio Openen
Forrás: hirek.sk

Dubai árnyékában, Rio de Janeiroban egy debütáló tornát rendeznek. A salakpályás tornára, kis túlzással, a Dubaiból “lecsúszott”, vagy kvalifikációra sem jogosult játékosok érkeztek. Ezért is lehetséges, hogy a torna első kiemeltje, a cseh Klara Zakopalova mindössze 34. a világranglistán, és rajta kívül csak Schiavone képviseli a top 50-et. Hogy számunkra mégse legyen közömbös a torna, arról Babos Tímea gondoskodhat, aki az első fordulóban a világranglistán 78. dél-afrikai Chanelle Scheepers-el találkozik. A két játékos múlt évben már összemérte erejét, akkor Timi két sima játszmában győzött. Reméljük most is megismétlődik az eredmény.