ATP: Spanyol és francia dominancia a szerdai napon

Marseille-ben a franciák, Rioban a spanyolok, míg Vegasban a sérülések  játszották a főszerepet.

Marseille

Tsonga teljesítménye ma kevés volt Federer ellen Forrás: ausopen.com

Tsonga teljesítménye ma kevés volt Federer ellen
Forrás: ausopen.com

Nem panaszkodhattak a hazai nézők a Marseille-ben zajló ATP 250-es tornán, ugyanis a hét pályára lépő francia játékosból ötnek sikerült a továbbjutás. Az első helyen kiemelt Richard Gasquet a szlovén Blaz Kavcic ellen játszott, és nyert könnyedén, 6-3 6-3 arányban. Ezen a napon még egy második fordulós mérkőzést játszottak, ahol a címvédő Tsonga az orosz Davydenkoval csapott össze. Davydenko noha már nincs a legjobb ötvenben sem, de azt nyugodtan el lehet mondani róla, hogy még mindig meg tudja szorongatni a top 10 játékosait. Megszorongatni, mert nyerni már nem tud ellenük, ez a meccs is 7-6 7-6 arányban a második helyen kiemelt franciáé lett. A már említett franciák közül az első fordulóból továbbment LLorda, Benneteau, és Mahut is. Utóbbi honfitársát, a hórihorgas De Scheppert verte két játszmában.

Delray Beach

A Delray Beachen zajló ATP 250-es torna harmadik napja igen sok érdekességgel szolgált. Kiesett az első helyen kiemelt Tommy Haas, akit a selejtezőből feljutott amerikai Steve Johnson ejtett ki három játszmában. Szintén bajban volt a hatodik kiemelt Feliciano Lopez is, aki szett hátrányból jött vissza a francia Mannarino ellen. Feladni kényszerült a mérkőzését Ivo Karlovic, és Lleyton Hewitt is. Előbbi vírusos megbetegedés, míg az ausztrál vállsérülés miatt lépett vissza.

Rio de Janeiro

Mindössze négy mérkőzést játszottak a szerdai napon, a Rio Openen. Pályára lépett a második kiemelt David Ferrer, aki simán nyert az argentin Delbonis ellen. Ferreren kívül további két spanyol játékos is győzni tudott, jobban mondva csak Robredo (ő Lajovicot verte 6-2 6-1-re), mivel Andujar játék nélkül ment tovább. A nap negyedik továbbjutója a brazil Bellucci volt, aki a hetedik kiemelt Juan Monacot verte három játszmában.