Tsonga – Gulbis döntő lesz Marseille-ben

Öt hazai játékos is bejutott a legjobb nyolc közé az Open 13 névre hallgató ATP 250-es tornán Marseilleben, mégsem jött össze a francia házi döntő.

Gulbis eddig még nem hibázott tornadöntőben Forrás: atpworldtour.com

Gulbis eddig még nem hibázott tornadöntőben
Forrás: atpworldtour.com

Az elődöntőben Gasquet – Gulbis és Tsonga – Struff összecsapásokat rendeztek. Elsőként a legmagasabban rangsorolt francia játékos lépett pályára, aki a hazaiak legnagyobb bánatára nem bírt el a mostanában remek formát mutató Gulbisszal. A lett teniszező ezúttal is remek játékkal rukkolt elő, adogatásai mögött 77%-ban szerzett pontot, melyek között 15 ász is volt. Mindhárom breaklabdáját értékesíteni tudta míg saját adogatása egyszer sem forgott veszélyben, így alig több, mint egy óra eltelte után kialakította a 6:3, 6:2-es végeredményt.

Így örült Tsonga az újabb marseille-i döntőjének Forrás: open13.fr

Így örült Tsonga az újabb marseille-i döntőjének
Forrás: open13.fr

A hazai szurkolóknak Jo-Wilfried Tsonga nyújtott vigaszt, aki egy óra és 39 perc alatt 7:6, 7:5 arányban nyert az élete első ATP elődöntőjében szereplő, a világranglista 117. helyén álló német Struff ellen. Tsonga tíz ászt ütött a mérkőzésen és ellenfele hat breaklehetőségéből ötöt visszavert, így pályafutása harmadik marseille-i tornagyőzelmére készülhet holnap – 2009-ben Llodra, tavaly pedig Berdych legyőzésével hódította el a trófeát.

Tsonga 3-1-re vezet a Gulbis ellen pályafutása során lejátszott mérkőzéseken, legutóbbi összecsapásukat viszont a lett nyerte tavaly a wimbledoni torna második fordulójában. Gulbis eddig tökéletesen muzsikált ha döntőbe jutott, mind a négy alkalommal az ő győzelmével zárult az adott verseny. Tavaly két tornagyőzelmet is fel tudott mutatni a jelenleg az Open 13-al párhuzamosan zajló Delray Beach Openen és az év végén Szentpéterváron is ő diadalmaskodott. Tsonga pályafutása 19. döntőjén a 11. győzelmét szerezheti meg.

Az elődöntők eredményei:

Gulbis – Gasquet – 6:3, 6:2

Tsonga – Struff – 7:6, 7:5

A kiemelt kép forrása: open13.fr