ATP, Rio: Nadal megszenvedett a sikerért, Ferrer kikapott

2014. február 23.
by DGM96

A világelső Dolgopolov ellen fog döntőzni ma.

Tegnap az elődöntőket rendezték a Corocovado-hegy árnyékában. David Ferrer (2.) az ukrán Alexandr Dologopolovval, Rafael Nadal (1.) pedig honfitársával, Pablo Anujarral (8.) küzdött meg a döntőbe jutásért.  Az első találkozó az ukrán-spanyol mérkőzés volt. Dolgopolov az ezt megelőző körben Fabio Fogninit (3.) verte meg meglepően simán, míg Ferrer a hazaiak kedvence, Thomaz Bellucci ellen, egy 2 és fél órás csatában harcolta ki a továbbjutást.

Az első szettben szoros game-ket láthatott a közönség- köszönhetően a jó fogadóknak-, melyekből az ukrán jött ki a legjobban, azáltal, hogy kétszer el tudta venni Ferrer szerváját, a spanyol egyjével szemben. A folytatásban már nem nem volt olyan nagy a küzdelem, Dolgopolov breakelt az első játékban, előnye pedig kitartott a szett, és így a meccs végéig. A végeredmény (6/4 6/4) nem csak az előzmények miatt meglepő, hanem azért is mert Federer és Nadal mellett az ukránt sem tudta még legyőzni Ferrer salakon.

A spanyol házi meccs a várható végeredmény ellenére is borította a papírformát. Nadal váratlanul gyengén kezdett, kétszer is elvesztette a szerváját, ami nagyon ritka a saját borításán. Aztán a második játszmára hibáinak száma redukálódott, Andujaré pedig növekedett, ez pedig a döntőjátszmát eredményezte, ahol kiélezett harc folyt. Egy-egy breakváltást követően aztán jöhetett a tie-break, ahol Nadal két meccslabda hárítása után 12-10-re nyerte a rövidítést, így a mérkőzést is (2/6 6/3 7/6(10)).

A mai döntőt tehát Rafael Nadal és Alexandr Dolgopolov Jr. játssza. Az esélyes természetesen a világelső, aki amellett, hogy salakon is a legjobb, az egymás elleni mérleg is neki kedvez, az ukrán nem hogy meccset, játszmát sem nyert a mallorcaival szemben.

kiemelt kép forrása: rtve.es